POPOVAČA - Nekad centar sela a sada ruglo

Kada prođemo pokraj Popovače svi se zapitamo zašto nekad najsjajniji dio sela zarasta u draču, zašto nitko ništa ne poduzima, koji je razlog tome?

Povijest

Popovača je bila centar sela, mjesto na kojem se okupljala omladina pa čak i stariji. Lijepo travnato igralište (jedino na ovim terenima op.a.) bilo je mjesto mnogih utakmica, slavlja i okupljanja, čak i naši djedovi na Popovači su provodili svoje mlade dane družeći se i improviziranim loptama igrajući nogomet. Naši očevi su tu proživljavali "velike" avanture kada bi sa školom išli na Popovaču na jednodnevni izlet. No, pustimo sada povijest da se ozbiljnije pozabavimo situacijom...

Novci stižu, a drača raste...

Prije 7-8 godina na Popovaču je stigao odašiljač za mobilnu mrežu. Nije to ni tako loš "projekt" s obzirom MZ svake godine inkasira nešto više od 5.000,00 KM. Kroz te godine MZ je preko Popovače dobila preko 30 tisuća KM.

Ali do dana današnjega MZ nije uložila niti  jedne marke u tu istu Popovaču zbog nesuglasica u vijeću MZ-e na relaciji BANJA-MALA ŠIPOVAČA-VELIKA ŠIPOVAČA. Naši vrli vijećnici se nikako da dogovore oko investiranja u nekadašnji ponos našeg sela. Svaki vuče na svoju stranu, u svoj zaseok i taj problem traje već dugi niz godina.

Zbog ovoga najviše pati narod jer za cijelo to vrijeme Popovača se lagano, ali sigurno pretvara u neprepoznatljivo zemljište obraslo niskim raslinjem...

U međuvremenu je na Lukama izgrađeno malonogometno igralište a Popovača je stavljena u drugi plan i ostavljena da vremenom priroda čini svoje te je od nogometnog terena ostala samo jedna stativa koja i dan danas prkosi kupini i drači a mladež se sa svojim sportskim aktivnostima preselila u gornji dio sela na gore navedeno igralište a Popovača je ostala sama i pusta.

Ali i dan-danas takva Popovača  je najveći izvor prihoda proračunu MZ i neshvatljivo je kako nitko ne poduzima ništa da Popovači vrati stari sjaj koji je nekad imala i koji je zaslužila svojom poviješću.

Neki tamo budući planovi MZ-e

MZ je prije 2-3 godine obznanila javnosti da će na Popovači graditi "DOM MZ-e". Pufff, MZ treba DOM???  Samo tako iz čista mira vodstvo MZ-e odlučilo je graditi neki objekt ili tzv. "halu" jeli, u kojoj bi se održavali od svjetskog značaja "VRLO VAŽNI SASTANCI VIJEĆA MZ-e".

Tko zna naša MZ je poznata po mnogobrojnim projektima i sastancima pa bar jedanput godišnje ako ne i rjeđe održi vrlo, vrlo važne sastanke vijeća pa bi u tome "Domu" mogle pasti i vrlo, vrlo važne odluke kao što su: spašavanje €ura, izlazak iz ekonomske krize i ostala politička pitanja. Prema tome sasvim je jasno da mjesnoj zajednici pod hitno je potreban ovakav dom...

... a možda se u tom zlu zvanom "DOM MJESNE ZAJEDNICE" izrodi nešto dobro možda će početi raditi sastanke pa im od prijenosa uživo zvanog "PROPADANJE POPOVAČE" na um padne da su pogriješili pa dom sruše i konačno Popovači vrate stari sjaj.

Bilo kako bilo od tog "Doma" neće biti ništa, to Vam garantira Mladež Šipovače, koja će se svim silama boriti za obnavljanje igrališta! Kada MZ bude spremna obnoviti NOGOMETNI STADION POPOVAČA (a ne dom op.a.) neka se jave.

MZ ima novac i sredstva za ovaj projekt pa ih tako molimo da Popovači vrate barem 20%.
... MZ će se sada vaditi na to da je Popovača na općini i da je u tijeku prebacivanje na MZ-u.
Moramo priznati da je to opravdanje dotrajalo još 2009., a u kojem slučaju da je to istina postavimo jedno logičko pitanje: "Kako to da MZ prima novac od iznajmljivanja zemljišta, kad je to zemljište na općini?"

A mi smo sigurni da nas općina ne bi kaznila da uredimo travnjak...

Ona je uvijek bila i uvijek će ostati ponos našeg sela, ponos na kojem su mnoge generacije provele djetinjstvo pa svi sa nostalgijom u srcu često zapjevamo:

ALI PAMTIM JOŠ 
ISPRED ŠKOLE KOŠ, 
POPOVAČU I NJENE STATIVE 
I DAN-DANAS U MOJOJ DUŠI ŽIVE


Mladež Šipovače
Šipovača Portal
1.10.2012.






Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. Sramota, toliki novci a ništa ne ulažu..!

    OdgovoriIzbriši
  2. možda MZ pristavi kakvog vola na Popovaču,hihihihihiihi..

    OdgovoriIzbriši
  3. nasi mjesni predsjednici,imaju svi skupa skole ko moja pokojna baba.1912g.i oni ce vodit selo...stanite malo...

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)