Policija brža od šipovačkog "pilota"

Jučer u 20:20 h, prilikom kontrole prometa u Ulici bana Jelačića u Ljubuškom, policijski službenici PU Ljubuški dali su naredbu za zaustavljanje vozaču motornog vozila marke Fiat Punto, bez registarskih oznaka. Na zakonito izdanu naredbu, izdanu pokazanom palicom s natpisom „STOP POLICIJA“, vozač se oglušio te se dao u bijeg, ugrožavajući svojom vožnjom ostale sudionike u prometu.

Nakon kraće potjere policijski službenici sustigli su i zaustavili navedeno vozilo u mjestu Lisice te je utvrđeno da je istim upravljao I. V. (30) iz Šipovače, a kao suvozač u vozilu se nalazio D. G. (19) iz Orahovlja.

I. V. (30) i D. G. (19) odbili su postupiti po zakonitim zapovijedima, koje su im izdale ovlaštene službene osobe, nakon čega su uz uporabu sredstava prinude lišeni slobode i privedeni u službene prostorije PU Ljubuški. Prilikom lišavanja slobode lakše tjelesne ozljede zadobio je jedan policijski službenik, kao i D. Š. (19) – istima su ozljede medicinski zbrinute u Domu zdravlja Ljubuški.
Navedeno vozilo marke „Fiat Punto“ privremeno je oduzeto u cilju utvrđivanja podrijetla a nad I. V. (30) i D. G. (19) izvršena je prekršajna obrada.

Zbog većeg broja počinjenih teških prometnih prekršaja PU Ljubuški ocijenila je da svrha kažnjavanje ne bi bila postignuta sankcioniranjem putem prekršajnog naloga - PU Ljubuški stoga će na Općinskom sudu u Ljubuškom podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv I. V. (30) te protiv D. G. (19).

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)