Šipovčan u pohodu na Kupreško polje

Viteško natjecanje kosaca - jedinstvena kupreška manifestacija višestoljetne tradicije, koja se održava na Kupreškom polju svake prve nedjelju u srpnju, središnji  je događaj ovogodišnjeg CIOFF međunarodnog festivala „DANI KOSIDBE – KUPRES BiH“. Ovo natjecanje svake godine privuče tisuće gledatelja koji prisustvuju takmičenju najboljih kosaca Kupresa, Bugojna, Mrkonjić Grada, te takmičara iz Hrvatske koji se bore za titulu najboljeg.

I dok oni naporno treniraju, uvježbavaju razne taktike, te između sebe traže favorite za pobjedu, ni ne slute da im najjača konkurencija dolazi sa juga.

Iako se u Hercegovini ne održavaju ovakva takmičenja, pa samim time nema kosaca koji bi mogli parirati bosanskim profesionalcima, iako su uvjeti treninga lošiji zbog velike razlike između bosanske i hercegovačke trave, Hercegovina će imati svoga predstavnika na ovom natjecanju.

Luka Bebek - poduzetnik, keramičar, sportaš (atletičar - član ASK Split, tenisač, roler, učitelj skijanja), uzgajivač rijetkih domaćih životinja, humanista i dobročinitelj, veliki avanturist i svjetski putnik, nastupiti će na ovogodišnjem natjecanju kosaca.
Pored svih svojih zanimanja i hobija, željan novih izazova, Luka se odlučio okušati i u ovom takmičenju. Svjestan velike konkurencije i različitih prirodnih uvjeta, svakodnevno trenira po šipovačkim livadama i ljubuškim poljima ne bi li se što bolje pripremio za natjecanje. Nada se pobjedi, ali neće biti nezadovoljan niti ako ostvari malo lošiji rezultat.

Mještani Šipovače i ostalih susjednih mjesta su uvjereni u njegovu pobjedu, te najavljuju veliki broj navijača koji će u nedjelju put Kupreškog polja kako bi ga bodrilo za vrijeme natjecanja.







Objavi komentar

9 Primjedbe

  1. Lujo care Podumac je uz tebe.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zove ćaća da kosimo travu , ja ne mogu podignuti glavu :p

    OdgovoriIzbriši
  3. pa dice ova budaletina ikog predstavljati kada sam sebe nezna,a nema scim ni otic gore uzbrodo mu je a golf nemoze nego poravnu toliko je jadan!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrijeđaš i omalovažavaš anonimno - a to je tako jadno i budalasto da svojom budalaštinom nadmašivaš sve budale ovog svita. Mržnja, prezir i zloba nikad nisu donili dobro zato se urazumi i učini nešto dobro za sebe.

      Izbriši
    2. nema sranja na račun luje , luka je naš ponos banje

      Izbriši
  4. Lujo moras biti 1.

    OdgovoriIzbriši
  5. hahaha...kosac i pol....vidi se po držanju kose....hahaha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kosac je zavrsija 7. od 12 ih. Što je pravi rezultat jer su to bosanski đikani koji kose odkad se rode

      Izbriši
  6. Nije imo sriće s parcelom,,

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)