Bukmir Šipovčane nazvao "lokalnim šaljivdžijima", načelnik Barbarić ih pozvao da prosvjeduju i najavio asfaltiranje

I to se dogodilo. Po prvi put nakon duže vremena, na sjednici OV Ljubuški, spomenuta je i Šipovača. Sigurno se pitate kome je pala na pamet Šipovača i u pravu ste ako ste zaključili da nije nikome od vijećnika.
Netko bi pomislio da na sjednicama OV Ljubuški nema vijećnika iz Šipovače. Ima, i to ne jedan, nego dvoje vijećnika iz Šipovače. Vijećnici Dobroslav Bukmir i Bojana Bukmir, iako bi trebali braniti boje svoga sela, oni Šipovaču gotovo da i ne spominju. Šipovače se ovaj put sjetio sam načelnik Barbarić.

Tijek priče o Šipovači

Na Aktualnom satu Bukmir je spomenuo nedavni prosvjed Radišćana, te izrazio svoju "zabrinutost" da bi i mještani ostalih mjesta u kojima su dotrajale ceste mogli "kopirati" Radišćane. Načelnik Barbarić je rekao kako su se Radišćani opravdano ljutili i kako će se taj problem uskoro riješiti. Zatim je kazao kako nitko nikome ne brani prosvjedovati, te pozvao Šipovčane, Vojnićane i mještane ostalih sela da to i učine.
Nakon što je načelnik spomenuo Šipovčane, ponovno se za riječ javio Bukmir obrazloživši svoj prethodni govor "ne želeći da ostane pogrešno shvaćen". Rekao je da su vijećnici MZ Šipovača-Kašče svjesni situacije proračuna, podsjetio na prošlogodišnje radove ulica, te istakao da ne vidi nikakav problem u betoniranju asfalta i stanju ceste u Šipovači. Zatim se pojadao prisutnima kako vijećnici MZ trpe kritike od "nekih lokalnih šaljivdžija" zbog betoniranja asfalta.
Priču o Šipovači završava načelnik Barbarić veselom viješću za Šipovčane, rekavši da je ove godine u planu saniranje asfaltom, a ne betonom, obrazloživši da je betoniranje samo trošak.

Šaljivi Bukmir zabavljao prisutno društvo

Kao i uvijek, od cijele sjednice najzanimljivi je bio Aktualni sat koji sadrži vijećnička pitanja, prijedloge, sugestije i sl. Mnoštvu vijećnika ova točka dnevnog reda je nepotrebna, jer se u većini slučajeva ne javljaju za riječ. Za razliku od njih, Bukmir je jedan od najaktivnijih. Da uz njega nema još troje-četvero aktivnih vijećnika, Aktualni sat bi se komotno mogao preimenovati u "Bukmirova točka dnevnog reda".
I ovaj put, uvijek skeptični i nadasve šaljivi Bukmir, svojim je izjavama zabavljao prisutne. Preporuku od strane MUP-a doživio je kao zabranu sa nepoznatim rokom trajanja zbog toga što su je preporučili "stručnjaci", zatim je "poželio saznati" imena novoizabranih v.d. direktora. Svoju točku nastupa "začinio" je kada je Šipovčane koji kritiziraju vijećnike MZ zbog betoniranja asfalta nazvao "lokalnim šaljivdžijama". Da velika većina mještana s pravom kritizira, neizravno je priznao i načelnik rekavši da je betoniranje samo trošak.
Zna Bukmir biti i ozbiljan, npr. kada se zalaže za radove na Koćuši, te za kanale po ljubuškom berišu, ali ponekad i naljutiti vlast.

Bojanu Bukmir ne brinu šipovački problemi

Kako se na sjednicama gotovo nikako ne javlja za riječ, njezina vijećnička aktivnost može stati u par rečenica. Godinama je vijećnica OV Ljubuški, ali Šipovčani ne pamte da je ikad uopće spomenula Šipovaču. Kad su ceste u pitanju, jednom se prilikom založila za saniranje ulica po Humcu.

Ovaj put Šipovčani optimistični

Načelnikove riječi o planu asfaltiranja donekle su unijele mir u Šipovčane među kojima se potiho "šuškalo" o mogućim prosvjedima zbog katastrafalnog stanja ceste. Većina mještana je ovaj put optimistična, te se nada da će sanacija uskoro početi, dok su pesimistični zaključili da se radi o "šupljacima".  No, i jedni i drugi su složni da u državi kakva je BiH, većina toga što se uradi, uradi se u predizbornoj sezoni.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. vjerovatno na kocusi ima dzaba cevapa na ljeto pa se zalaze.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)