FOTO i VIDEO: Muka Gospodina našega Isusa Krista

U prepunoj župnoj crkvi u Šipovači uprizorena je pasionska igra "Muka Gospodina našega Isusa Krista" koju su izveli glumci-amateri, župljani župe sv. Ante Padovanskoga u Kninu.

U režiji Ante Nadomira Tadića Šutre, a pod duhovnim vodstvom fra Ivana Lukača, radnja je prikazana veoma snažno i žustro kako narav samih evanđeoskih događaja i traži.

Nakon pozdravnog govora i predstavljanja gostiju, krenulo se sa izvedbom. Na početku je prikazana Isusova Posljednja večera sa učenicima, zatim njegova molitva u Getsemaniju, Judina izdaja, te suđenje Isusu pred Velikim vijećem. Potom, veoma upečatljivo i nazočnima zanimljivo, Judino vješanje na stablu. Zatim je uslijedilo Kristovo suđenje pred Pilatom, te naposljetku raspinjanje na Križu.

Prisutni gledatelji nagradili su burnim pljeskom i čestitkama ove kninske amaterske izvođače među kojima je više generacija i raznih zanimanja, od srednjoškolaca do dožupana Šibensko-kninske županije.

Na kraju, gosti su se zahvalili domaćinu don Jozi Čirki na srdačnoj dobrodošlici, te svima prisutnima zaželjeli sretan Uskrs.










Objavi komentar

0 Primjedbe