Vijeće MZ Šipovača-Kašče "donira" 20 000 KM Općini Ljubuški

Ostvarile su se crne slutnje mještana Šipovače i Kašča. Potvrđeno je ono čega su se već neko vrijeme pribojavili i čemu su se žustro protivili – MZ Šipovača-Kašče ostaje bez 20 000 KM.

Naime, na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća načelnik Nevenko Barbarić je kazao kako će se dvadesetak tisuća maraka uložiti u najnužnija saniranja dionice "skretanje Veljaci – Šipovača“, a u dogovoru s predsjednikom MZ Šipovača-Kašče.

Tragom načelnikove izjave i predviđanja mještana, kontaktirali smo pojedine vijećnike ove mjesne zajednice i na upit o najavljenom saniranju tek iz nekoliko pokušaja dobili odgovor. 

Vijećnik koji je želio ostati anoniman jer „ne želi probleme“ rekao je da, prema njegovim saznanjima, Općina Ljubuški ima dugovanja prema MZ Šipovača-Kašče u iznosu od navedenih dvadesetak tisuća maraka jer već duže vremena ne proslijeđiva novce koje Eronet plaća kao naknadu za postavljeni odašiljač na nekadašnjem igralištu Popovači. Dodao je kako je dogovoreno da se tim novcima izvrši saniranje ceste.

Dakle, sudeći po riječima ovog vijećnika, izgledno je da će Općina sanirati betonsku cestu kroz Šipovaču sa novcima mještana Šipovače.

Iako predstavnici Općine godinama obećavaju sanaciju, svih tih godina Šipovčani dobiju samo „2-3 karijole“ betona uz punu podršku Vijeća MZ Šipovača-Kašče. Iako tih dvadesetak tisuća maraka čine gotovo četverogodišnji prihod mjesne zajednice, članovi seoske vlasti te novce „doniraju“ Općini tj. opraštaju joj dug, a Općina se na „donaciji“ vjerovatno zahvaljuje poklonom sanacije.

Ostvarivanjem najavljenog plana, predstavnici Općine bi konačno ispunili dugugodišnja obećanja, a Šipovčani i Kaščani bi ostali bez novca za bilo kakve projekte.

Logično pitanje koje se nameće je: Zašto većina od sedam seoskih upravitelja, svjesno ili nesvjesno, rade protiv svoga sela? Možda ne znaju opis svoga posla, možda se ne žele zamjeriti svojim strankama, možda imaju valjane razloge ili su pak interesi pojedinca prevladali nad interesima zajednice?! A možda samo nisu svjesni svoje nesvijesti?!

Trenutačnu situaciju jedan šaljivi "pobro“ kratko je komentirao : "Pivaju nam onu: Šipovača, Vojnići i Veljaci – prodali bi i ćaću na pijaci, a mi im dajemo zadnju marku“. Na to će mu drugi "pobro“: "Šuti bolan, nek' su vuci siti, a ovce su svakako za šišanja“.

Objavi komentar

5 Primjedbe

  1. bravissima duce,bravissima. Sramota naših glavara.

    OdgovoriIzbriši
  2. kaze tamo neka stro kineska s tudim k..... lako je gloginje mlatit.vajda ce ovinarod iz sela jednom otvoriti oci pa bagru skiniti sa vlasti.

    OdgovoriIzbriši
  3. ovce su s sisale prije 20 godina i to u ciframa,o tome nisi ni rijeci!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da odgovorim:
      Portal nije ni postojao prije 20 godina, portal je krenuo tek ima nepune 2 godine. No, i bez obzira na to, dostavite neki dokaz i bit će objavljeno. Ako ne želite javno, možete i tajno putem maila. Autor nikoga ne štiti bez obzira radi li se o pojedincu ili određenoj grupaciji osoba. Međutim, na portalu neće biti objavljivano ništa bez dokaza i činjenica, a sve priče rekla-kazala su bezvrijedne.
      NEMA NEDODIRLJIVIH!

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)