Ljubuški: Na Babovcu pretučen gostujući igrač

U utakmici prvog pretkola Kupa Federacije BiH između Sloge i Novog Travnika došlo je do incidenta. U 65. minuti spomenute utakmice, kod rezultata 5:2 za domaće, gosti iz Novog Travnika napustili su teren. 

Oni su se na takav čin odlučili nakon što je napadnut njihov suigrač Harun Latić. Latić je pretučen u svlačionici nakon što je izašao iz igre zbog crvenog kartona, a nije poznat identitet osobe koja ga je pretukla. 

Gostujući igrač je zbrinut u domu zdravlja u Ljubuškom, piše SportSport.ba

“Prije svega, napominjem da su suci i domaćin bili jako korektni, ali je došlo do neobjašnjivog incidenta. Igrači su odlučili da napuste teren, što je i normalno, jer je njihov suigrač u tom trenutku bio pretučen i odvezen u dom zdravlja. I dalje smo u Ljubuškom i čekamo da otpuste našeg igrača kako bismo krenuli kući. Ponavljam, suci i domaći su bili korektni, ali svi zajedno moramo stati u kraj ovakvim stvarima”, nakon incidenta rekao je za spomenuti portal predsjednik kluba NK Novi Travnik.

Neslužbeno doznajemo kako su dva navijača domaćih (?) ušli u svlačionicu i napali igrača Novog Travnika dok je bio pod tušem.

Zbog ovog incidenta, domaćin je suočen sa mogućim izbacivanjem iz daljnjeg takmičenja u Kupu tj. registracijom utakmice 0:3, te suspenzijom stadiona Babovac.

Objavi komentar

0 Primjedbe