Održan sastanak članova Banjskog groblja: uskoro ugradnja elektro-priključka, ništa od gradnje mrtvačnice?!

Članovi Banjskog groblja održali su još jedan sastanak, ujedno treći u manje od mjesec dana. Neke od tema o kojima se raspravljalo i dogovaralo bile su: ugradnja elektro-priključka, gradnja mrtvačnice, te problem neplaćanja naknade za održavanje groblja.

Odbor je izvijestio prisutne da se većina mještana odazvala akciji prikupljanja novčanih sredstava za elektro-priključak, te da ova akcija još nije završena, a ugradnja elektro-priključka trebala bi početi uskoro.

Razgovaralo se i o gradnji mrtvačnice, a mještanima je predstavljena nova skica mrtvačnice koja bi trebala biti površine 50-ak kvadratnih metara.

Tema koja je izazvala žučnu raspravu bila je o problemu neplaćanje naknade za održavanje groblja. I ovaj put, kao i prethodna dva, temu su otvorili sami mještani, jer dio odbora konstantno ovaj glavni problem Banjskog groblja preskače.

Većina se složila da taj problem treba riješiti, pa su na idući sastanak odlučili pozvati grobara kako bi našli rješenja za isplatu dugovanja. Podsjećamo, nekolicina ukopnika već 14 godina (otkada je angažiran grobar) ne plaća godišnju naknadu za održavanje groblja. Kako ti ukopnici, odnosno dio njih, odbija svako rješenje za plaćanje duga grobaru, sigurno je da će se teško doći do rješenja.

Podsjećamo, na biranju odbora za groblje, sa "neplatišama" je dogovoreno kako će oni svake godine davati duplu naknadu dok ne izrefaju zaostale dugove. Ni to se ne bi uspjeli dogovoriti da "neplatiše" nisu željele imati svoga predstavnika u odboru koji će zastupati njihove interese. Međutim, gotovo dvije godine je prošlo, a ništa se nije promijenilo: tko je plaća - plaća i dalje, tko nije do tada - nije ni od tada.

Zbog toga dio članova odbora ali i ostalih mještana ukopnika uopće ne dolazi na sastanke dok se ne riješi taj problem jer smatraju da nemaju što dogovarati sa onima koji ne poštuju dogovore, a oni članovi odbora koji dolaze stalno preskaču ovaj problem.

Sve ovo je dovelo do toga da mještani drže da dio članova odbora nema ni legalitet ni legitimitet, pa ih stoga većinu ne zanima niti će sudjelovati u radu istog po pitanju mrtvačnice dok svi ukopnici ne podmire dugovanja prema grobaru.

Sigurno je da će idući sastanak na kojem bi trebao sudjelovati i grobar biti najzanimljiviji do sada. Sastanak je zakazan za nedjelju, 5. listopada s početkom u 14 sati.

Objavi komentar

6 Primjedbe

  1. Platić MZ sve dugove.

    OdgovoriIzbriši
  2. E neće. te su pare i moje i tvoje i sviju nas. neki bi tili doživotne funkcije a sromota su sela.
    vi banjari ste niko i ništa kad vas vodi da ne kažem kakva osoba,suzdrzat cu se.
    pozdrav iz jurine lazine

    OdgovoriIzbriši
  3. Mi podržavamo predsjednka,pravimo mrtvačnicu od para MZ.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pitajte ga što vam je obustavija rađu rasvjete. i tica na grani zna da on nije da da se banja radi a partijski drug mu nije da da se radi ostatak velike sip.--''' saznalo se pa sad vele da ce dogodine svitlit
      2 presednika a oba tili bit u mraku - interesantno

      Izbriši
  4. Minjan sve seoske predsjednike za mlade seoske revolucionare.
    Šifra: Duboki Dolac

    OdgovoriIzbriši
  5. Nećete da platite Vilimu a pravili bi mrtvare,pokoj vječni banjskom poštenju i pameti

    zmaj

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)