Petar Majić: Treba zabraniti političko djelovanje po školama

Zamjenik predsjednika Hrvatske Nezavisne Liste (HNL) i nositelj te stranke za Skupštinu Zapadnohercegovačke županije Petar Majić kao primarni cilj unutar njihove mlade političke stranke utemeljene 23. svibnja 2014. godine u Tomislavgradu navodi okupljanje u svim županijama čestitih, školovanih i nekompromitiranih ljudi. 

"Uz predsjednika stranke Josipa Perića mi smo otvoreni za suradnju sa svim drugim strankama kojima je cilj BiH kao pravna i demokratski uređena država, bez obzira na predznak“, za Fenu je kazao Majić. 

Svoju predizbornu kampanju će bazirati prvenstveno na gospodarstvo te stvaranje preduvjeta za ulaganje i otvaranje novih proizvodnih radnih mjesta. 

Po njemu treba poticati i stimulirati ljude koji se zaista bave poljoprivrednom djelatnošću, a sankcionirati sve one koji mešetarenjem uz pomoć vlasti otimaju stimulacije i poticaje onima koji bi od istih stvorili novu vrijednost. 

U njihovom programu stoji i reforma školstva gdje Majić naglašava da u sektoru obrazovanja treba voditi računa o kvaliteti programa, interesu učenika, potrebama gospodarstva i povesti računa o zbrinjavanju viška prosvjetnih djelatnika. 

"Zakonski treba zabraniti političko djelovanje po školama“, u svezi sa školstvom naglasio je Majić. 

Kao učesnik Domovinskog rata zalagat će se za vraćanje izgubljenih prava braniteljima dok će za one koji su protupravno stekli ta prava tražiti izvođenje iz istih. 

Dotakao se i odnosa prema euroatlanskim integracijama i EU odnosno ulazak BiH u EU, gdje kaže da je to jedini način na koji se može spriječiti iseljavanje Hrvata iz BiH, te omogućiti Hrvatima iz BiH ulazak u matičnu državu bez carina.

Objavi komentar

0 Primjedbe