Priopćenje za javnost Udruge dragovoljaca i organizatora otpora Hrvatskih oružanih snaga - UDOOHOS

Prisiljeni smo oglasiti se ovim priopćenjem za javnost, a zbog sustavnog i politički usmjeravanja zloupotrebljavanja Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskoga rata. U "Službenim novinama Federacije BiH" broj. 74/2014. objavljena je Odluka vlade FBiH broj.1604/2014 od 26. kolovoza 2014. a kojom Odlukom, vlada na prijedlog federalnog ministarstva branitelja, daje suglasnost na "Pregled naziva komandi, jedinica i sastava ABiH, HVO-a i HOS-a, sa formacijskim dužnostima i formacijskim činovima u jedinicama ranga bataljona i više."

Mi, članovi UDOOHOS ( bivši pripadnici ratnog stožera i postrojbi hrvatskih oružanih snaga u Hercegovini) kategorički tvrdimo da je navedena Odluka vlade FBiH, činjenični i povijesni falsifikat, te da je u pitanju krivotvorina, čiji je cilj, osim prekrajanja povijesti, i verificirati dosadašnje prevare vezane za rješavanje statusa bivših pripadnika HOS-a Hercegovine kao i omogućavanje po političkoj podobnosti, uvođenja u prava novih "ratnih zapovjednika" a kroz vid dobro osmišljene političke korupcije.

Apsolutno podržavamo trajna rješavanja statusa nekadašnjih pripadnika HOS-a Hercegovine, ali temeljem stvarnih obnašanja dužnosti, a nikako sukladno odluci vlade FBiH koja je u dijelu koji se tiče organizacije i ustroja HOS-a Hercegovine, kreirana po potrebama koalicijskih partnera aktualne federalne vlade. 

Po nama zasada dostupnim podacima, većina osoba koje su uvedene u prava kao bivši zapovjednici hrvatskih oružanih snaga Hercegovine, nisu bili niti pripadnici a kamoli zapovjednici ili časnici u ovim postrojbama. Svjedoci smo da su danas neki od tih lažnih pukovnika/umirovljenika na listama za predstojeće izbore, a pojedini čak i u revizorskim timovima ministra Heleza. O dokazanim zloupotrebama u više navrata smo obavijestili ministra Zukana Heleza i glavnog inspektora u ministarstvu branitelja, Omera Bašića, koji ne da nisu spriječili navedeni organizirani kriminal, nego su naprotiv aktivno doprinijeli omogućavanju nastavka izigravanja zakona i uvođenja u prava Izmišljenih "ratnih zapovjednika" čiji je "dokaz" o obnašanju zapovjedne dužnosti, stranačka iskaznica, stranke članice trenutne vlade FBiH. 

Udruga UDOOHOS, uložiti će maksimalne napore u zaštiti i uvođenju u trajna prava istinskih ratnih zapovjednika hrvatskih oružanih snaga Hercegovine, ali isto tako ustrajati i u zahtjevima za izvođenje iz prava, za političke potrebe "proizvedenih" lažnih zapovjednika HOS-a. Također ćemo podržavati sve pojedinačne napore svojih članova, koji su usmjereni na dokazivanje istine i rješavanje navedene problematike. U svojim aktivnostima koristiti ćemo sva pravna i legalna sredstva , a ujedno pozivamo nadležne institucije (policiju i tužiteljstva) da istraže i sankcioniraju ovaj politički organizirani kriminal. Mi kao udruga stojimo ima na raspolaganju.

Predsjedništvo UDOOHOS

Objavi komentar

0 Primjedbe