Rezultatski i igrački napredak malonogometaša Šipovače

Kao i prethodnih godina, Šipovača je i ove godine imala momčad u ligi MZ općine Ljubuški. No, u odnosu na prethodne nastupe, ovogodišnji nastup je bio mnogo uspješniji iako joj ždrijeb nije bio naklonjen - zapala je "skupina smrti". Pobjeda, tri poraza, gol razlika 4:20, bijeg sa dna ljestvice, nagrada za "fair-play" momčad, te rušenje negativne tradicije - učinak je Šipovače.

Učinak Šipovače

Prvu utakmicu OTPISANI su igrali protiv momčadi Orahovlja. U "majci svih bitaka" pobijedila je Šipovača rezultatom 4:2 i tako se osvetila protivniku za prošlogodišnji poraz. Ova pobjeda je igrače i navijače dodatno motivirala za sljedeću utakmicu, a srušeno je i "prokletstvo prvih utakmica" koje je do sada značilo uvjerljive poraze.

Svoju drugu utakmicu Šipovača je igrala protiv momčadi Radišića. Više od trideset minuta semafor je pokazivao 0:0, a onda su uslijedile tri greške iz kojih je Šipovača primila tri gola. I pored poraza, ovo je bila jedna od najboljih utakmica Šipovače u njenoj povijesti i jedna od najuzbudljivijih utakmica ovogodišnje lige.

Sljedeća utakmica bila je protiv Cerna/Crnopoda/Miletine. Bolji i iskusniji protivnik poigrao se sa Šipovačom i slavio sa visokih 0:8. Šipovača je imala par dobroh prilika, no, i sreća je bila na strani protivnika.

Pod dojmom visokog poraza, malonogometaši su ušli u utakmicu protiv favoriziranog Klobuka koji je slavio sa 0:7. Ovim porazom završen je ovogodišnji nastup.

Rezultatski i igrački napredak

Ovogodišnji nastup je, kako rezultatski, tako i igrački, mnogo bolji nego prethodnih godina. Ekipa je, iako još mlada, iskusnija u odnosu na prijašnje nastupe što se pokazalo i igrom na terenu. Momčad je jedna od najmlađih u ligi (iz prve petorke - trojica su mlađa od 20 godina), što je svakako dobro za budućnost.

Minusi momčadi

Ekipa je suočena sa tri goruća problema zbog kojih Šipovčani još uvijek ne mogu razmišljati o prolazu skupine: 1. - neuigranost - tim sastavljen igračima od Šipovače, preko Ljubuškog i Vrgorca, pa do Zagreba gotovo je nemoguće uigrati; 2. - "tanka klupa" - iako igrača brojem ne nedostaje, momčad nema dovoljan broj kvalitetnih igrača na klupi koji bi se mogli ravnopravno nositi s protivnikom; 3. - golmani - Šipovača već dugo vremena nema izvrsnog golmana, a poznato je da golman čini pola ekipe. Kod mlađih selekcija ne nazire se dobar golman i sigurno je da se ovaj problem još godinama neće riješiti.

Još jedan ovogodišnji minus bio je nedostanak dugogodišnjeg izbornika i vrsnog nogometnog stručnjaka Drage Vukojevića, no za nadati se da će se već iduće godine Vukojević vratiti na klupu. 

Šipovača u budućnosti

Momčad krasi neopterećenost rezultatima. Šipovača je godinama bila "fenjeraš", no svih tih godina nije odustajala za razliku od nekih drugih ekipa (Vojnići, Proboj, Otok, Grabovnik ...). Ovogodišnjim nastupom, ekipa je pobrala sve simpatije ljubitelja malog nogometa i organizatora pa je tako dobila i "fair-play" nagradu. Ako mladi tim predvođen kapetanom Željkom Bebekom i iskusnim Dariom Grbavcom ostane na okupu, uz malo uigranosti i par pojačanja, u roku od dvije-tri godine Šipovaču ćemo gledati barem u četvrtfinalu ovog natjecanja. Misija "POVRATAK OTPISANIH 2" je uspjela.

Ovim putem momčad zahvaljuje sponzorima koji su podržali ovogodišnji nastup: Bravarija BEBEK Šipovača, "ĐOKIĆ" Šipovača, ŽITO d.o.o. Ljubuški, VRT d.o.o. Ljubuški, trgovina ŠITO, glazbena grupa ŠUPLJA STINA, tajna organizacija Anonymos Revolucionare, te ostalim sponzorima koji su željeli ostati anonimni.

Šipovača je nastupila u sljedećem sastavu:

igrači: Željko Bebek (G, kap.), Slaven Bebek (G), Matej Živkušić, Velimir Živkušić, Nikola Ćutuk, Dario Grbavac, Marin Grbavac, Ivan Grbavac, Nikola Leko, Ante Bebek, Ivan Bebek, Antonio Bebek, Milan Bebek

predstavnik ekipe - Gento Herceg

izbornik - Josip Bebek "Đokić"



Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Neka si se ti uslika , a pokazali ste se kada ste izgubili 8-0 pa sljedecu manekeni nisu dosli , eto sta ste ,samo interes da vas vidi neko...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimljivo razmišljanje. Inače, svima je poznato da tim Šipovače nema kompleksa prema lošim rezultatima.
      Što se tiče slikanja, dovoljno je što smo viđeni od tebe što je u tvojoj svijesti izazvalo negativno razmišljanje iz kojeg je proistekao tvoj komentar i mi zadovoljni jer proizveli smo reakciju. :) :) Pozdrav.

      Izbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)