Učenici iz Vojnića i Šipovače obilježili manifestaciju Dana kruha

Povodom listopadskih Dana kruha učiteljice i učenici područnih škola Vojnići i Šipovača su se ujedinili u ideji da zajednički prirede zanimljiv program koji će potaknuti druženje i zajednički rad ovih dviju područnih škola. Svečanost se održala u područnoj školi u Šipovači. Učenici su naslikali bogate crteže i izradili šarolike plakate na temu „Dani kruha“.

Učenici su danima prije uvježbavali, zaista, zanimljive recitacije i igrokaze, sa namjerom da svojom izvedbom oduševe kako roditelje tako i svoje učiteljice. I zaista su u velikoj mjeri pokazali kako mogu upornim radom i trudom postići ono što žele.

Roditelji su također pridonijeli prikupljanjem jesenskih plodova i dekoriranjem stolova privlačnim korpama. Izdvojili su dosta slobodnog vremena i vrijednim radom ispekli velik broj kolača, slanih i slatkih peciva i kruščića neobičnih oblika.

Nakon bogatog programa, degustiranja ukusnih slastica, zajedničkog druženja i igre,stolovi i korpe su i dalje bile prilično pune. Skupili su preostalo voće, peciva i kolačiće, te ugodno iznenadili štićenike Doma za stare i nemoćne osobe „Grubišić“ u Šipovači.

Učenici su se sa osmjehom na licu, pjesmom na usnama i pomalo umorni vratili svojim kućama. Već planiraju naredne zajedničke prigodne predstave i druženja. U tome će ih podržati i njihove učiteljice Ivana, Jelena i Danijela.

Bubamara / Lj::portal

Objavi komentar

0 Primjedbe