Vlada Republike Hrvatske raspustila Gradsko vijeće Vrgorca

Na svojoj 187. sjednici održanoj danas (23. listopada) Vlada Republike Hrvatske je na prijedlog Ministarstva uprave donijela Rješenje od raspuštanju Gradskog vijeća Vrgorca, javlja Vrgorac.blog. Među 17 točaka dnevnog reda otvorenog dijela sjednice Vlade, točka o raspuštanju Gradskog vijeća Vrgorca nalazila se na trinaestom mjestu. Imenovati će se povjerenik Vlade Republike Hrvatske koji će obavljati poslove iz nadležnosti Gradskog vijeća. Sredstva za njegov rad osigurati će Vlada Republike Hrvatske.

Gradsko vijeće se može žaliti na ovu odluku u roku od osam dana, ali za to očito neće biti razloga. 

Prijevremeni izbori za Gradsko vijeće će se održati u roku tri mjeseca, ali vladajući HDZ će u tome razdoblju imati priliku ponovno skupiti većinu. Ako to uspije, onda izbora neće biti, piše Vrgorac.blog.

Posljednja sjednica vrgoračkog Gradskog vijeća održana je, naime, 18. lipnja, a uslijedila su i dva neuspjela pokušaja održavanja sjednice jer se nije odazvao potreban broj članova.

Slijedom navedenog, kako javlja Hina, ministar uprave Arsen Bauk objasnio je da je ispunjen zakonski uvjet iz Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi kojim je propisano da Vlada na prijedlog Ministarstva uprave donosi odluku o raspuštanju Gradskog vijeća ako ono ne može donositi odluke iz svog djelokruga dulje od tri mjeseca.

Objavi komentar

0 Primjedbe