NAJAVA: I ove godine bogat program proslave Gospe od Zdravlja u župnoj crkvi u Veljacima

Proslava Gospe od Zdravlja u Veljacima počet će trodnevnicom, od 18. do 20. studenoga, a završiti svečanim misnim slavljima 21. studenoga, na sam dan svetkovine nebeske zaštitnice te franjevačke crkve. U tijeku trodnevnice svake večeri u 16.30 sati moli se krunica i molitve Gospi od Zdravlja, u 17 je propovijedana misa, a u 20 sati program na kojem će svoje predavanje imati dr. Jozefina Škarica, liječnica, majka četvero djece i voditeljica Savjetovališta za mlade, brak i obitelj u Šibeniku. Nakon izobrazbe za obiteljskog savjetodavca, posljednjih deset godina vodi tečajeve priprave za brak, te održava brojna predavanja i seminare u Hrvatskoj i inozemstvu o braku, obitelji i odgoju. Predavanja će biti na temu: psihološke različitosti bračnih drugova, osnovne potrebe, osjećaji i ponašanja supružnika, važnost izražavanja osjećaja, komunikacija i razgovor, potreba i načini hranjenja bračne ljubavi, seksualnost u braku, odgoju djece, pubertet kao izazov roditeljima, zdravi obiteljski odnosi, Isus kao liječnik u braku i obitelji. 

Propovjednici na misama u trodnevnici su župnici susjednih župa: fra Robert Jolić, don Jozo Čirko i fra Željko Grubišić. Na sami blagdan, u petak 21. studenog, pučko misno slavlje u 11 sati predvodi fra Petar Ljubičić, a večernju misu u 18 sati fra Slaven Brekalo.

Nakon večernjeg misnog stavlja upriličit će se koncert Luke Balvana, kantautora popularne duhovne glazbe, magistar novinarske struke, doktorand, vjernik laik aktivan u Crkvi. Luka Balvan je jedan od poznatijih pjevača duhovne i estradne scene, a pojavljuje se i kao autor i izvođač pjesama. Redovni je član Hrvatskog društva skladatelja. Organizirao je dva glazbena sastava povodom dolaska sv. pape Ivana Pavla II. i pape Benedikta XVI. u Hrvatsku, u kojima su nastupili poznati pjevači hrvatske duhovne i estradne scene. Godinama je glazbeno animirao katoličke seminare za duhovnu obnovu i evangelizaciju, koje su predvodili prof. dr. Tomislav Ivančić i pok. dr. fra Zvjezdan Linić, a sada u Samoboru animira seminare fra Ivana Matića. Nastupao je u brojnim župama i u više hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj i u svijetu.

Utorak, 18. studenoga 2014. 
• U 16,30 sati – molitva krunice
• U 17 sati sveta misa – fra Robert Jolić
• U 18 sati – Kako do više razumijevanja u braku i obitelji? – dr. Jozefina Škarica
• U 20 sati – za mlade (srednjoškolci, studenti, radnička mladež); Teme: Tko sam ja? Upoznati sebe, Kako komunicirati, muškarac-žena, različitosti, odnosi, zaljubljenost, prava ljubav: kako izgleda i što nosi? Ovisnosti: cigarete, droga, alkohol, kocka. 

Srijeda, 19. studenoga 2014. 
• U 16,30 sati – molitva krunice
• U 17 sati sveta misa – don Jozo Čirko
• U 18 sati – Kako do više razumijevanja u braku i obitelji? – dr. Jozefina Škarica
• U 20 sati – za mlade

Četvrtak, 20. studenoga 2014. 
• U 16,30 sati – molitva krunice
• U 17 sati sveta misa – fra Željko Grubišić
• U 18 sati – dr. Jozefina Škarica – Kako do više razumijevanja u braku i obitelji? – dr. Jozefina Škarica
• U 20 sati – za mlade

Petak, 21. studenoga 2014. – svetkovina Gospe od zdravlja
Na svetkovinu Gospe od zdravlja svete mise su: 
- rana misa u 8 sati
- pučka misa u 11 sati – fra Petar Ljubičić 
- U 17,30 sati – molitva krunice
- večernja misa u 18 sati – fra Slaven Brekalo
Na večernjoj misi je blagoslov djece. 
- Nakon sv. mise – koncert - Luka Balvan, kantautor popularne duhovne glazbe

Objavi komentar

0 Primjedbe