Ljubušaci izgubili još jedno mjesto za "barenje" - ne mogu se "rješavati" u parku otkada je osvijetljen

“Rješavanje” je novi nahijski, postmodernistički izraz za brijačinu općenito radilo se o soft ili hard verziji. Svaka generacija izmišlja svoje “urbane” termine za tu vrstu “tjelesne aktivnosti”.

Nekada se govorilo peting, brijačina, ašikovanje, barenje, maženje, no danas se mladi Ljubušaci, ovi koji su još uvijek nemotorizirani i u džepu imaju tek za sendvić i kolu “rješavaju”.

Mnoštvo njih “rješavalo se” u parku ispred gimnazije Sestara milosrdnica u Ljubuškom. Priznat ćete malo zvuči blasfemično al tako je kako je.

Ispred ove predivne neoklasičističke zgrade koja je podignuta pedesetih godina prošlog stoljeća “rješavanje” je bilo pravi hit.

A onda je “zločesti” direktor Goran odnedavno osvijetlio pročelje zgrade. Ljubuški je dobio jednu lijepu novu noćnu vizuru, pitanje je dana i kada će se srušiti okolni zidovi i oko zgrade urediti park kako to već čini civilizirani svijet.

No ljubuškim gimnazijalcima svjetlo ne odgovara.

Omiljeno mjesto za “rješavanje” i ašikovanje oduzeto im je pa su prisiljeni tražiti nova mjesta kojih u Ljubuškom centru baš i nema.

Park , onaj gradski, odavno je osvijetljen i previše je izložen prometu pješaka i vozila, a Bajer je daleko i hladan je. Hoće li doći do masovne pobune vidjet ćemo, no možda ne bi bilo zgoreg da direktor na neka dva sata navečer utrne ferale i udovolji “potrebama” mlade perspektivne ljubuške populacije u cilju jelte pronatalitetne politike, ljubavi kao takve i svega onog što život čini lijepim. Sestre milosrdnice, svakako bi ovome problemu pristupile analitički. Jer kako će djeca učiti ako su isfrustrirana? Jel tako. Tako je.

Iz Ljubuškog, za poskok.info: Marina Šimović.

Objavi komentar

0 Primjedbe