Na inicijativu općine Ljubuški branitelji se organiziraju u braniteljske zadruge

U zgradi Općine Posušje u utorak, 10. veljače na inicijativu općine Ljubuški održan je sastanak načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića i njegovih suradnika s načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima radi organiziranja branitelja u braniteljske zadruge, na temelju dobre prakse u općini Posušje i iskustava u Republici Hrvatskoj.

Sastanku je nazočio i predsjednik Skupštine ŽZH Ante Mišetić. Načelnik općine Posušje Branko Bago pohvalio je i podržao početnički rad braniteljske zadruge Eko Hercegovina, te istaknuo kako će podržati i sve druge braniteljske inicijative.

Na sastanku je istaknuto da postoji mogućnost za suradnju branitelja u ove dvije općine te da je potrebna i prekogranična suradnja s drugim braniteljima.

Općina Posušje provodi projekt s UNDP-om za jačanje poljoprivrednih kapaciteta u općini Posušje i kroz taj projekt Općina će dobiti tehnološku opremu koju je dužna dati na korištenje Zadruzi.

Podsjetimo, braniteljska zadruga Eko Hercegovina formirana je kako bi poticala i razvijala sve oblike poljoprivredne proizvodnje za koje općina Posušje posjeduje prirodne uvjete kako bi se na taj način postigao održivi razvoj poljoprivrede u općini, ali i na području zapadne Hercegovine. Zadruga pomaže poljoprivrednim proizvođačima u procesu odabira ciljanih kultura za sadnju i obradu, odnosno u odabiru onih kultura za kojima vlada potražnja na domaćem tržištu kao i na tržištima u okruženju Europske unije, priopćeno je iz općine Posušje.

Primjedbe