Nesuglasice Šipovčana oko zaštite od oborinskih voda

Ni u 2015. ne jenjavaju problemi i nesuglasice između Šipovčana. No, ovaj put, za razliku od većine prethodnih, akteri nisu pojedini "seoski glavari" nego dio mještana zaselka Banja.

Naime, tjednima traju nesuglasice stanovnika ovog dijela sela zbog nedavno postavljene zaštite od oborinskih voda. Kako se radi o strmom području, velike količine oborinskih voda se izlijevaju u vrtove mještana prouzrokujući im štetu, pa su mještani prisiljeni postavljati zaštitu.

Problemi između mještana su nastali kada je, u namjeri da zaštiti svoj vrt, Miroslav Bebek betonirao rubni, neasfaltirani dio ulice koristeći se kamenjima kao svojevrsnoj brani od vode. Njegov čin izazvao je negodovanje susjeda.

Jedan od njih, Franjo Bebek kazao je kako su postavljena kamenja suzila ulicu, te da predstavljaju opasnost za automobile, istaknuvši da se izlijevanje vode u vrt moglo spriječiti i na druge načine bez spornih kamenja.

Upoznat sa negodovanjem mještana, Miroslav Bebek je rekao da nema ništa sporno s postavljenim kamenjima, uz obrazloženje da kamenja ne diraju asfaltni put. Dodao je kako je legalista koji u svom činu zaštite vrta od oborinskih voda nije učinio ništa protuzakonito.

Podsjećamo, ova ulica je asfaltirana 2013. nakon višegodišnjeg čekanja i zajedničkih napora mještana da se asfaltira u cijelosti. Tada su zajedno uspjeli, pa se za nadati da će i sada naći zajednički jezik oko ovog problema na zadovoljstvo svih.

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)