Počela sadnja krumpira u Šipovači i Vojnićima

Krajem tjedna počela je sadnja krumpira u Šipovači i Vojnićima. Nakon velikih kiša, stiglo je lijepo vrijeme kojeg su poljodjelci jedva dočekali da krenu sa radovima na njivama.

Krumpirmanija je krenula u petak, a subota je bila "udarni dan" za sadnju krumpira. Tako su mnogi Šipovčani i Vojnićani, kako zaljubljeni i sastavljeni, tako i oni rastavljeni, proveli Dan zaljubljenih u sadnji krumpira.

Krumpiraši ne polažu velike nade u dobru profit iz krumpira i općenito poljoprivrede pa ih sve više odustaje od ove "rabote". Kako kažu, izvoz u EU im je blokiran, država ne čini ništa na zaštiti domaće proizvodnje, a vođama raznoraznih (stranačkih) poljoprivrednih udruga je samo bitna funkcija vođe za osobnu, a pred izbore i stranačku reklamu.

Zbog velikog broja poljoprivrednika, poljoprivreda može biti pokretač ekonomskog oporavka države, ali vladajućih struktura na svim razinama vlasti ni najmanje ne brinu problemi ove kategorije stanovništva, tako da im preostaje samo nada da će urod biti dobar i da će se cijeli trud nekim čudom isplatiti.

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)