Jedino obrazovanje može spasiti mlade ljude na ovim prostorima

Božo Skoko, izvanredni profesor odnosa s javnošću i pročelnik Odsjeka za novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, jučer je u Gimnaziji Ljubuški održao predavanje maturantima Gimnazije na temu kako donijeti odluku što studirati. Cilj predavanja bio je informirati maturante, motivirati ih i uputiti na što obratiti pažnju pri odabiru fakulteta, ali i kako ostvariti svoje ciljeve. U dvorani Gimnazije okupio se veliki broj maturanata koji su pažljivo i sa zanimanjem pratili predavanje, a profesor Skoko naglasio je kako je oduševljen brojem maturanata koji žele studirati te dodao kako je obrazovanje jako važno, kako ono jedino može spasiti mlade ljude koji žive na ovim prostorima.

Kako nekadašnji učenik ljubuške Gimnazije Skoko se prisjetio svojih srednjoškolskih dana kazavši kako Gimnazija Ljubuški ima dobre temelje te da su se svi koji su je završili znali hrabro uhvatiti u koštac sa svime onime na što su naišli tijekom studija. Nadalje, podsjetio je kako je svrha predavanja motivirati maturante upisati fakultete, postaviti ljestvicu visoko i težiti tome, dodavši kako nema niti jednoga cilja poslovnog ili privatnog, niti jedne funkcije koja se ne može ostvariti ako smo dovoljno uporni, ako se kontinuirano radi i ako se prilagođavamo svim izazovima koji su na tržištu.

"Možemo imati razne diplome, vrhunsko obrazovanje, ali ako to ne znamo prezentirati drugima, utopit ćemo se u masu", zaključio je Skoko. Nakon predavanja maturanti su imali priliku postaviti pitanja na koja je profesor rado odgovarao.

Brojni maturanti

Veliki broj maturanata okupio se na predavanju. Jedna od njuh, Antea Jurič, kazala je kako planira upisati biotehnologiju ili jezike na Sveučilištu u Zagrebu.
"Ukoliko ne upadnem na jedan od ovih fakulteta, vjerojatno ću se opredijeliti za nešto u Mostaru", rekla je Antea te dodala kako joj je ovo predavanje pomoglo, s obzirom da je pred njom razdoblje kada treba donijeti brojne odluke.

"Planiram studirati psihologiju, to me jako zanima. Ovo predavanje svakako je bilo motivirajuće i poticajno da se odlučimo što u životu želimo raditi", kazala je Josipa Kajić, maturantica Gimnazije.

Dnevni list

Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. VELIKI SELJAČINA KUPIO DIPLOMU

    OdgovoriIzbriši
  2. jedino novinarstvo more spasiti popovaču..........................

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)