Divljaštvo u Vrgorcu: Spomenik Tinu Ujeviću osvanuo ogrnut zastavom zločinačke Komunističke Partije Jugoslavije

Divljačko djelo pobornika zločinačke Komunističke Partije Jugoslavije dogodilo se na Međunarodni praznik rada u Vrgorcu. Spomenik Tinu Ujeviću osvanuo je ogrnut zastavom te zločinačke organizacije.

Prof. Željko Primorac, ravnatelj Gradskog kulturnog središta Vrgorac, ovaj čin je nazvao barbarizmom i kulturocidom te pozvao nadležne da provedu istragu i najoštrije kazne isticanje totalitarnih simbola.

"Jutros je spomenik Augustinu Tinu Ujeviću u Vrgorcu osvanuo ogrnut zastavom zločinačke Komunističke Partije Jugoslavije. Kao osoba koja godinama vodi manifestaciju koja slavi život i djelo najvećeg hrvatskog pjesnika svih vremena ne mogu a da ne izrazim zgražanje nezapamćenim činom barbarizma i kulturocida. Treba li uopće podsjećati hrvatsku javnost kako je Tin Ujević godinama bio proganjan od svih mogućih totalitarističkih politika, a posebno one komunističke. Komunistička Partija Jugoslavije oduzela je Tinu nakon Drugog svjetskog rata građanska prava i izgnala ga iz javnog života, stoga, jutrošnji čin nije nikakav prosvjed ili performans već brutalan napad na djelo i život Tina Ujevića. Ove godine obilježit ćemo 60 godina od odlaska Tina Ujevića sa ovog svijeta u neki njegov svijet i svemir u kojem je živio cijeli svoj život. U Tinovu svijetu i svemiru nema mjesta za zločine, jednoumlje i totalitarizam, za sve ono što predstavlja zastava KPJ. Stoga, sljedbenici razbojnika, poručio bih vam da ne progonite i na onom svijetu ikonu hrvatske književnosti. Nadalje, tražim od nadležnih policijskih dužnosnika u Vrgorcu da pod hitno istraže ovaj kulturocid, još jedan u nizu učinjenih u posljednje vrijeme u Vrgorcu te da najoštrije kazne isticanje totalitarnih simbola u skladu sa hrvatskim zakonima i rezolucijom Vijeća Europe", reagirao je na svome facebook profilu prof. Željko Primorac.

Od političkih organizacija, za sada je samo HSP osudio ovaj vandalski čin. "Jutros je na spomeniku Tina Ujevića osvanula zastava komunističke partije yugoslavije. Urbani yugoslaveni ne znaju da je Tin bio hrvatski pjesnik i pravaš. Na kuli Avala koja se nalazi iznad Vrgorca,na vrhu je napisano tito. Osuđujemo ovo divljanje i pozivamo Policiju da otkriju počinitelje ovih cirkusarija.", stoji na facebook stranici HSP Vrgorac.

U međuvremenu se na društvenim mrežama pojavila fotografija sedmero Vrgorčana među kojima ima i nekoliko visokih dužnosnika pojedinih stranaka koji su se fotografirali sa istom ili samo sličnom zastavom?!

Objavi komentar

29 Primjedbe

  1. Nažalost, nemate pojma što zastava predstavlja. Zastava ne predstavlja Komunističku partiju Jugoslavije (KPJ), već Savez komunista Jugoslavije (SKJ). SKJ je sljednica KPJ, a iz toga SKJ su nastali i HDZ i SDP.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Socijalistička radnička partija Jugoslavije = Komunistička partija Jugoslavije = Savez komunista Jugoslavije (SKJ) / Savez komunista Hrvatske (SKH) = Stranka demokratskih promjena (SDO) = Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP).
      SDP je pravni sljednik te totalitarne zločinačke organizacije, a ne HDZ.

      Izbriši
    2. Tješite se. 2/3 članova je otišlo u HDZ, 1/3 je ostala u SDP-u. Dobro vi to znate. I vaši bh HDZ-ovci negdi u zadnjem džepu imaju partijsku knjižicu na temelju koje su dobivali školovanje, stanove i povlastice. Nemojmo se zavaravat.

      Izbriši
    3. Kako dođe do tog matematičkog izračuna? Naravno da je bilo i današnjih članova HDZ-a, HSS-a, i ostalih stranaka u SKH, prvenstveno da bi štitili interese Hrvata i sveg ostalog potlačenog stanovništva od strane tog totalističkog režima. I da, uvijek je bilo i uvijek će biti onih koji idu samo za profitom zbog kojeg mijenjaju boje, pa su to činili i 90-ih, baš kao i oni 44. i 45. kad su iz crnih otišli u crvene.

      Izbriši
    4. Evo vam članak o pravom znanstvenom radu stranih stručnjaka. Pažljivo ga pročitajte, naravno ako vam je cilj nešto naučiti, a ne misliti da unaprijed sve znate.
      http://www.index.hr/vijesti/clanak/hdz--stvarni-nasljednik-saveza-komunista-hrvatske/815399.aspx

      Izbriši
  2. Molim urednika ovog članka da mi objasni po kojem sudu i kad je pravomoćno osuđenaja KPJ kao zločinačka organizacija. Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je zastava SKJ. Dakle nakon 1963. godine.

      Izbriši
    2. Jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća TITO bi je čelnik te zločinačke organizacije od koje je stradalo na milijune protivnika tog režima. A povijest, a sud javnosti?

      Izbriši
    3. Milijune protivnika toga režima? Milijuni? Tek tako iznosite te brojke. Ajde nam ih malo obrazložite? Gdje, kada i koliko? Pa ta jadna Jugoslavija je imala 22 milijuna ljudi, a Tito pobio milijune? Je li itko ostao živ?

      Izbriši
    4. hvala na odgovoru. Isti je kao i portal, ne valjal, ne provjeren i jednosmjerno upućen. Ako ćeš se prepucavat, prepucavaj se činjenicama nemoj nisko padat ipak vodiš jedan portal.

      Izbriši
    5. Poginuli u ratu, Bleiburg, ostala masovna stradanja diljem Jugoslavije, političke likvidacije, UDBA, stradanja u Domovinskom ratu...
      Evo primjera stranih istraživanja: prema Daily Mailu, Tito je 13. zločinac 20. st. direktno odgovoran za smrt 570 000 ljudi ; prema Bildu, Tito je deseti zločinac 20. st. odgovoran za smrt približno milijun ljudi, itd.
      Ostali živi oni koji se se priklonili zločincima i oni koji su šutjeli, te oni koji su se uspjeli sakriti od UDBE od Australije, Argentine do Kanade.

      Izbriši
    6. Činjenice su tu, sviđale ti se ili ne. Portal "jednosmjerno upućen" i "nevaljal" - cijenim tvoj zanimljivi sud. O okusima se ne raspravlja, ali ono što nam ne valja toga se klonimo, zar ne? ;)

      Izbriši
    7. Da, rado se u nedostatku činjenica pozivate na Daily Mail koji je dao listu ofrlje, bez ikakve razrade. Tako svaka budala može izreći bilo koju broju. Mene zanima koliko je stradalo u kojoj godini rata i poraća, koliko u kojoj bivši republici i tako dalje. Ne govorite napamet.

      Izbriši
    8. Činjenica ima i pregršt, da su uzeta domaća istraživanja za primjer, vjerovatno bi ti napisao da se radi o domaćim "fašistima". Pričaš bezveze...

      Izbriši
  3. Tin Ujević jest kao mladić bio pravaš, ali je također imao i svoju jugoslavensku, pa i prosrpsku fazu. Što ovi pravaši petljaju?

    OdgovoriIzbriši

  4. Šipovača Portal1. svibnja 2015. u 19:11

    Jedan od najvećih zločinaca 20. stoljeća TITO bi je čelnik te zločinačke organizacije od koje je stradalo na milijune protivnika tog režima. A povijest, a sud javnosti?

    TITO je heroj a Barbarić zločinac.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. gledajuci unazad nekoliko godina moj urednice i ovi sto su na vlasti i oni prija njih su veci zlocinci od tita.koliko su samo oni pokrali pa mi mladi nemamo buducnosti i perspektive. ZIVIO TITO....

      Izbriši
  5. Gradonačelnik Vrgorca u 3 mandata je pivši predsjednik komunističkog saveza Vrgorca.

    OdgovoriIzbriši
  6. Dragi susjedi iz Šipovače, drago nam je da imate portal i lijepo je saznati vijesti iz vašega mjesta, ali u ovu temu niste upućeni, ne poznajete vrgoračke prilike i humor, pa mislim da nije lijepo da se u to petljate.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na obljetnicu Bljeska ovo cinit, i to neki koji ce uskoro traziti glasove od naroda? Nema sta, vrh ste, zasigurno je vas humor ''odusevio'' mase. :D

      Izbriši
  7. Da nije Bljesak, rekli bi da je Sv. Josip Radnik. Zastava SKJ nema nikakve veze s Bljeskom. Svaki drugi branitelj iz Vrgorca je ljevičar iako se to ne uklapa u vašu teoriju da je samo desničar domoljub. Ne znate što pišete.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svaka čast na komentaru.To su ovi tzv novinari jednoumlja iz Ljubuškog,teško je njima nešto objasniti.

      Izbriši
  8. Odakle autor ovog tekst pravo na uzimanje fotografija sa osobnog fb profila? To je utuživo, dok zastava nije utuživa!

    OdgovoriIzbriši
  9. Šipovača... eto u Općini Ljubuški nemate SDP-a, nemate partije, ne smeta vam ljevica. Zanima nas stoga, zbog čega ste u kurcu? Zbog čega vam općina propada a mogla bi bit najbogatija u BiH? Mislili smo da gradovi pod 'domoljubnim' strankama cvjetaju na sve strane? Šta vam bi? Držite se vi tzv. domoljuba i njihova ispiranja vaših mozgova... daleko će te tako!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U nedostatku argumenata za opravdanje ovog čina ciljano skrećeš s teme i uz to pišeš neistine.
      P.S. Pred izbore napraviti ovakvo što je još jedan dokaz da je ljudska glupost beskonačna. Sportski rečeno - postignut je AUTOGOL u prvoj minuti.
      Zasigurno su se stranke u kojima su počinitelji/kandidati našli na popisu otpisanih kod onih glasača koji su bili neodlučni. A to je nemoguće popraviti.
      Da sam kojim slučajem stanovnik Vrgorca i kandidat na izborima, nazvao bih ove i zahvalio im što prema meni uputiše svoje glasače...
      Pretpostavljam da i oni neodlučni glasači "centra" ovih dana pjevuše: Nemoj ići lijevo na križanju staze, tu ne ide nitko, svi se zvijeri paze.. :) :) :)

      Izbriši
    2. Ma, pusti iskompleksirane napušene crvendaće jugofile. Ni sami ne znaju gdje će i kuda će jer im nema Juge i jer nisu u istoj državi sa braćom srbima. Ti bolesnici ne znaju što rade i govore, jer su te partizančine pobili nevine ljude u njihovom Vrgorcu. A što su bili ti ljudi? Vanzemaljci? Ali to nisu bili njihovi sugrađani, rodbina... Mogu se sramiti i radi tih obitelji čiji su članovi pobijeni pod tim obilježjima.

      Izbriši
  10. Stigli smo daleko,nova pljačka otuđili akumulatore u Šipovači.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)