FOTO: Blagoslov polja i misa na Banjskom groblju

Dana 10. svibnja na 6. uskrsnu nedjelju okupili smo se na Banjskom groblju na blagoslov polja i sv. misu. Na mjesnom groblju, uz lokalne mještane, okupio se ne mali broj onih koji su zbog posla i boljih uvjeta života napustiti svoje rodno selo i uputili se u druga mjesta.

Lijepo je bilo vidjeti i doživjeti da ti ljudi iako su otišli sa svojih ognjišta i dalje misle i rado dođu u posebnim zgodama na grobove svojih najmilijih. Hvala Bogu i vrijeme nas je poslužilo tako da je to bio još jedan razlog više da se toliko vjernika okupi na blagoslovu.

Točno u 11,00 sati započeo je župnik don Jozo Čirko s obredom blagoslova polja ispred grobljanske kapele. U uvodu je naglasio da blagoslov polja nije samo tradicija, već zahvalna molitva Svevišenjem koji je jedini istinski darovatelj svih koji mu se utječu.

Ovom prigodom zahvaljujemo za sve plodove koje nam Gospodin udjeljuje preko našeg truda na poljima, ali i sav trud i rad kojim ostvarujemo za dostojan život. Također molimo da svaki naš rad bude pošten i blagoslovljen, a naš život poštovanja dostojan.

Pri blagoslovu molile su se litanije Svih svetih, te se zazivao Božji blagoslov da nas zaštiti od svakog zla.

Objavi komentar

0 Primjedbe