Incident u Vrgorcu: Skinuli hrvatski barjak i bacili ga u kantu za smeće

Vrgorački policija ima pune ruke posla zbog proslave Međunarodnog praznika rada. Naime, u noći s 30. travnja na 1. svibnja zasad nepoznati počinitelji provalili su u prostorije Osnovne škole “Vrgorac” i ukrali vatrogasne aparate te skinuli hrvatski barjak s Doma športova koji su poslije bacili u kantu za smeće.

- Četiri osobe s kapuljačom na glavi prema snimkama s nadzornih kamera ušle su na stražnja vrata u školu i ukrala četiri vatrogasna aparata. Moram istaknuti kako nije nanesena nikakva materijalna šteta jer nam je policija poslije vratila te aparate. Zbog toga nismo inzistirali na podizanju prijave protiv tih osoba, već su to policijski djelatnici podnijeli redovnim putem - kaže prof. Krešimir Kuran, ravnatelj OŠ “Vrgorac”.

Ulica već bruji...

Stotinjak metara dalje, s ulaza u Dom športova skinuta je hrvatska zastava, koja je poslije bačena u kantu za smeće na Pjaci. Zbog toga je bivši novinar i hrvatski branitelj, a danas ravnatelj Doma športova Joško Radonić silno ogorčen.

- Ne zanima me čija su to djeca, zbog te zastave mnogi su položili svoje živote. Ogorčen sam, jer krađa pitara je neki običaj, a ovo je obijest i izlazi iz konteksta proslave praznika rada. Već drugi put u godinu dana kradu mi zastavu, a ovaj put su je i bacili u kantu za smeće na Pjaci. Je li to žalosno?! Komu smeta hrvatski barjak na Domu športova? Mislim da je policija podnijela kaznenu prijavu zbog ovog slučaja - istaknuo je Radonić.

Ravnatelj Gradskog kulturnog središta prof. Željko Primorac zatražio je od PU splitsko-dalmatinske, odnosno Policijske postaje Vrgorac da otkrije počinitelje koji su na spomenik barda hrvatskog pjesništva Tina Ujevića navukli zastavu nekadašnjega KPJ-a.

Dok policija provodi istragu, ulica već bruji o ekipi od šest, sedam osoba koja već godinama ovakve i slične “performanse” priređuje stanovnicima Tinova grada.
Mate Primorac / Slobodna Dalmacija

Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. jos ih drzi 4 dalmatinska sto je napravila masakar po susjednim mistima u hercegovini

    OdgovoriIzbriši
  2. A šta je sa masakrom KraDeZea nad stanovnicima Ljubuškog?

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)