Mladi Vrgorčani žele izbore, ostalima se ne žuri

Iako je Vlada RH još 16. travnja raspustila Gradsko vijeće Grada Vrgorca, još uvijek nije određen datum održavanja novih izbora u Tinovu gradu. Tim povodom, Nezavisna lista mladih priopćenjem za javnost izrazila je nezadovoljstvo zbog, kako je navedeno, odugovlačenja Vlade RH s raspisivanjem izbora i trenutnom stanjem u Vrgorcu.
NAMJERNO ODUGOVLAČENJE NAM SVIMA KRADE VRIJEME

Nakon izborne pobjede u prosincu 2014. godine i formiranja Gradskog vijeća svjedoci smo političkih igara u kojima se žrtvuje interes Grada Vrgorca u korist interesa stranaka. Od 1. siječnja 2015. na snazi je Odluka o privremenom financiranju. Za to su vrijeme građani Vrgorca taoci politike odugovlačenja.

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Matković namjerno je odugovlačio s prijedlogom Proračuna tri mjeseca samo da osigura neophodno vrijeme za konsolidaciju redova unutar svoje stranke. Netom prije isteka zadnjeg dana zakonskog roka ipak je dao prijedlog Proračuna za 2015. godinu Gradskom vijeću Grada Vrgorca.

Neprihvaćanjem prijedloga Proračuna, Vlada Republike Hrvatske Rješenjem je raspustila Gradsko vijeće Grada Vrgorca, gradonačelnika i njegovog zamjenika na svojoj sjednici 16. travnja. 2015. Do danas nije određen datum održavanja novih izbora za gradonačelnika,
njegovog zamjenika i Gradsko vijeće.

Nakon Matkovićevog odugovlačenja, danas smo svjedoci odugovlačenja Vlade RH, koja još nije odredila datum održavanja izbora iz samo njima znanih razloga. Svaki dan proveden u ovoj situaciji je izgubljen dan za naše građane i Vrgorac.

Zanimljivo je usporediti datume raspisivanja prošlih prijeveremnih izbora za Gradsko vijeće Grada Vrgorca. Tada je donesena odluka o raspuštanju Gradskog vijeća 23.10.2014 godine, a Odluka o raspisivanju izbora 12.11.2014 godine. Ako usporedimo sa trenutnim stanjem gdje su Gradsko vijeće Grada Vrgorca, gradonačelnik i njegov zamjenik raspušteni 16. travnja.2015 godine, postavlja se pitanje zašto Vlada RH još nije definirala datum novih izbora?

Očito je da će se izbori održati sredinom ljeta, a formiranje novog Gradskog vijeća i usvajanje Proračuna Grada Vrgorca možemo očekivati tek na jesen. Ne znamo komu odgovara odugovlačenje održavanja novih izbora. Od trenutka pojavljivanja na političkoj sceni, a posebno nakon izborne pobjede, trn smo u oku HDZ-u i SDP-u što svjedoči njihov zajednički bojkot rada Gradskog vijeća. Ovim odugovlačenjem samo se nastoji kupiti vrijeme za popravak narušenog rejtinga „velikih“ stranaka iako svi dobro znamo da Vrgorac više nema vremena čekati. Do kada, gospodo?

„Što se dulje zadržavamo na vlastitoj nesreći, to joj pridajemo veću snagu koja nam može naškoditi. Čemu sve, ako sve već je znano“
U potpisu:
Nezavisna lista mladih
 

Poznato je da na rezultat izbora uvelike utječe datum njihova održavanja, ponekad čak i vremenske (ne)prilike. Pored toga, u Vrgorcu će gotovo sigurno na rezultat izbora utjecati i autobusi ako budu prevozili glasače. Stoga, mnogi predviđaju prometni kolaps Vrgorske krajine na dan izbora zbog mogućih rijeka autobusa iz smjera Hercegovine i Makarske rivijere...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
*** Na današnjoj sjednici Vlada RH je donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora. Izvanredni lokalni izbori održat će se 12. srpnja, neposredno pred istek zakonskog roka od 90 dana od odluke o raspuštanju gradske vlasti.

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Ovako i vi mladeži jer je ovo sada .Sjaši kurta da uzjaši murta!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)