SLAVLJE PRVE SVETE PRIČESTI U ŽUPI

U nedjelju, 24. svibnja 2015. na svetkovinu Duhova u našoj župi tijekom svečanog Euharistijskog slavlja upriličena je Prva sveta Pričest. Svečanu sv. Misu predslavio je župnik u koncelebraciji s don Ivanom Bebekom, župnikom Prisoja.

U nazočnosti roditelja, rođaka, prijatelja i brojnih župljana prvi put nakon što su u subotu, 23. svibnja obavili Prvu svetu Ispovijed, 15 prvopričesnika pristupilo je svetoj pričesti.

Nakon što su prvopričesnici izrazili zahvalnost i radost što danas pristupaju Prvoj svetoj Pričesti, i po prvi put, pod prilikama kruha i vina primaju živoga Krista u svoje čiste duše, kako bi rasli u Božjoj milosti, u ime prošlogodišnjih prvopričesnike prigodnom recitacijom obratila im se Valentina Ćutuk.

Na početku misnog slavlja župnik don Jozo pozdravio je prvopričesnike i njihove roditelje, naglašavajući važnost današnjeg događaja za našu Župu, kada prvopričesnici po prvi put pristupaju Božjem stolu, blagovati Tijelo i Krv Kristovu.

Tijekom misnog slavlja uz liturgijsko pjevanje župnog zbora, pod vodstvom Ivana Petkovića, prvopričesnici su aktivno sudjelovali na svetoj misi, radosni i ushićeni kroz molitvu, recitaciju i pjesmu slavili Boga.

Nakon propovijedi don Ivana Bebeka, na plamenu Uskrsne svijeće prvopričesnici su zapalili svoje svijeće i obnovili svoja krsna obećanja, zatim su prinijeli darove na oltar, Bibliju, svijeću, križ, kruh, vino… nakon čega je uslijedilo slavlje Euharistije u kojem su prvopričesnici po prvi puta pristupili stolu Gospodnjem blagovati Tijelo i Krv Kristovu.

Na kraju sv. Mise prvopričesnici su dobili na poklon, male molitvenike i uspomenu na Prvu svetu pričest, zatim je Župnik čestitao prvopričesnicima i njihovim roditeljima uz želje da ih ovaj događaj učvrsti u vjeri. Poslije završnog blagoslova uslijedilo je zajedničko fotografiranje.

Slavlje Prve svete Pričesti nastavljeno je u krugu obitelji, rodbine i prijatelja.

 
župa Šipovača - Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe