U Ljubuškom odigrana prva ženska nogometna utakmica

Po prekrasnom vremenu uz 50-tak gledatelja djevojke iz ŽNK Sloga Ljubuški ispisale su još jednu stranicu ljubuške nogometne povijesti.

Na stadionu Babovac odigrana je prva ženska nogometna utakmica i to možemo reći međunarodna, u goste su nam došle djevojke iz ŽNK Neretva iz Metkovića. Odlična nogometna predstava, puno lijepih poteza i domaćih i gošći koje su malobrojni gledatelji znali nagraditi pljeskom, završila je pobjedom gošći od 1:5. Sami početak susreta pripao je nogometašicama iz Metkovića, koje su inače član druge Hrvatske lige s dobrim izgledima za ulazak u prvu Hrvatsku ligu, i u prvih 15-tak minuta stvorile su par dobrih prilika koje je domaća obrana na čelu s danas odličnom vratarkom Valerijom Ereš uspješno rješavala i preko Čepo, Vištica, Matić i ponajboljom igračicom na terenu Govorko pokušavali zaprijetiti s kontrama.

Svoju premoć gošće su dokazale sredinom poluvremena, kada se u jednoj gužvi u 16-tercu najbolje snašla Ivana Ćubić i matirala domaću golmanicu. Takav rezultat je ostao do kraja poluvremena, a u drugi dio se ušlo s velikim brojem izmjena u domaćoj ekipi kako bi se pružila prilika svim igračicama da okuse travnjak, što je malo olakšalo gošćama da vrlo brzo svojim drugim golom Ivana Ćubić dovede gošće do 2-0. Ulaskom Antee Zelić domaće igračice su živnule i stvorile nekoliko prigodi te je Jadranka Govorko uspjela matirati Jelenu Kešinu i dovesti utakmicu u neizvjesnost.

Ipak, pred kraj susreta puno iskusnije i spremnije gošće uspijevaju napraviti pritisak te iz jednog nabacivanja iz kornera domaća stoperka Puljić nes(p)retno pogađa svoju mrežu, a nedugo iza toga gošće vode 4-1 odličnim lobom Glorije Šimunović, da bi uz sami kraj inače danas odlična stoperka domaćih Puljić ponovo pogodila svoju mrežu i postavila konačni rezultat 1:5 za gošće iz Metkovića, kojima želimo puno uspjeha u borbi za viši rang u Hrvatskoj. Domaćim igračicama je ovo bio dobar poticaj za što više treninga i priprema, kako bi bile spremne za nastupe u prvoj ligi Federacije BiH početkom rujna ove godine. Susret je odlično sudio Marin Pavlović uz jedan žuti karton (Vištica), a utakmica je protekla fer i korektno.

ŽNK Sloga Ljubuški

1-Valerija Ereš
(30.min.Petra Franjić)
19.Matea Šarac
(Antea Zelić)
20.Jela Ereš
(Dajana Medić)Â
18.Rahaela Puljić
4.Pamela Skoko
13.Marija Šiljeg
(Maja Škrobo)Â
14.Jadranka Govorko
(Kata Marić)
3.Viktorija Medić
9.Melani Vištica
11.Anica Matić
(KataMarija Granić)
7.Lea Čepo(cap)

Trener :Slaven Hrstić i Milenko Dropuljić


ŽNK Neretva Metković

1.Jelena Kešina
2.Petra Marević
3.Matea Kaleb
4.Manuela Bezer
5.Matea Suton
6.Ivana Ćubić
7.Karla Jurković
8.Karla Jurković
9.Danijela Šutalo
10.Anita Jelinić
11.Glorija Šimunović
19.Ana Hrstić
13.Iva Ivanković

Trener :Josip Radić i Ante Boras

Strijelci:
0:1-Ćubić
0:2-Ćubić
1:2-Govorko
1:3-Puljić(ag)
1:4-Šimunović
1:5-Puljić(ag)

Objavi komentar

0 Primjedbe