TKO ĆE OSVOJITI LIGU: BANJA U RASULU, MALA ŠIPOVAČA POSUSTAJE, VELIKA ŠIPOVAČA SPREMNO ČEKA NATJECANJE

Liga mladih Šipovače sve je bliža. Premda je to natjecanje mlađeg uzrasta, tu se ogleda sav rivalitet zaselaka Šipovače. Tako već dugi niz godina, subote i nedjelje, veliki dio Šipovčana provodi na igralištu Luke bodreći svoj tim.

Navijači su tu svih dobnih kategorija „od 7 do 77“, a često su u navijanju najžešće seoske žene, baš kao na nekim stadionima u Turskoj. Navijanje se u većini utakmica odviju uz neizostavne trube i vuvuzele te poneki bubanj, onako kao što to rade raspjevani i razigrani navijači diljem Afrike. Za taj ugođaj obično se pobrinu mlađi navijači.

U utakmicama završnice, koje odlučuju o konačnom plasmanu, ponekad bude napetije na Lukama nego li na nekim ratnim bojištima diljem svijeta. Tu se iskažu oni nešto stariji navijači kojima sa njihovih 40-50 godina za tren srce počne jače kucati i „proradi“ vrela južnjačka krv miješana sa potocima pive. Tada oni postani najvrsniji nogometni stručnjaci, izbornici koji znaju koji igrač treba igrati, a koji grijati klupu. Tada bolje sude i od sudaca i žele biti glasniji od tabora protivničkih navijača. Ako nešto od sveg navedenog ne bude tako, prekid utakmice je zagarantiran, a ni šaketanje uz uzvik „U BOJ, U BOJ ZA ZASELAK SVOJ“ nije im strano. Dakako, sve to bude u navijačkome duhu koji daje posebnu draž i štimung ovome natjecanju.

Ali bez svega toga mogla bi ostati ovogodišnja liga zbog lošeg stanja u nekim ekipama. Krenimo redom u kratku analizu sva četiri tima.

MALA ŠIPOVAČA – branitelj naslova i višestruki pobjednik ovog natjecanja izgleda da polako posustaje. Stariji igrači gube volju za igrom, njihov nastup je upitan, a mlađi sami teško da mogu obraniti titulu. U prilog tome ide i činjenica da momčad ove godine još uvijek ne zna ime trenera jer se njihov trener, u nogometnim kuloarima Šipovače i okolice poznat kao „tiki-taka“, još uvijek nećka oko vođenja tima, valjda svjestan da je titulu samo s mladim igračima gotovo nemoguće obraniti.

BANJA – ovaj tim svake godine u Ligu ulazi s velikim ambicijama i redovito razočaraju svoje navijače. Nekad davno prvaci, a sada nikako da osvoje titulu otkako se igra ligaški sistem natjecanja, iako pojedinačnom kvalitetom, snagom i iskustvom su uvjerljivo najjači. Ove godine popularni „crveni“ su u rasulu i pravo će čudo biti ako u utakmicama budu gubili manje od 6-7 razlike. Priča se da su tim odlučila napustiti čak petorica najboljih i najiskusnijih i tako ostaviti mlađe snage na cjedilu.

Ovaj tim je zadnjih dana postao „šprdnja sela“. Naime, čuvši da većina iskusnijih Banjara neće igrati za svoj zaselak, u redovima Male i Velike Šipovače zaključili su da ti igrači oplakuju nedavne promjene u vodstvu mjesne zajednice pa je tako ta teorija postala općeprihvaćena u selu. Mještani Banje se apsolutno ne slažu s time nego su uvjerenja da je njihovim igračima dozlogrdilo nizati katastrofalne rezultate i da se boje nove sramote iako je starijima ovo posljednja prilika da podignu trofej i tako na najbolji način zaključe svoje višegodišnje nastupe u Ligi.

VELIKA ŠIPOVAČA – mladi i neiskusni „plavci“ godinama muku muče sa nedostatkom iskusnih igrača, ali i godinama postižu dobre rezultate pa su tako postali miljenici publike. Uz iskusnog trenera i još dva pojačanja ovaj tim bi mogao biti apsolutni hit nadolazećeg natjecanja. I ne samo to, imaju realne šanse postati i prvaci jer su jedini tim koji u svojim redovima nema turbulencija i odustajanja igrača kao ostali.

VOJNIĆI – imaju par odličnih pojedinaca ali već 2-3 sezone rezultat izostaje. Ovome timu je najveća mana nejedinstvo cijelog sela, veliko rivalstvo istoka i zapada,a samim time i mladih igrača koji bi se zajedno, kada bi igrali oni najbolji, mogli „prošetati“ natjecanjem i uzeti titulu. Ipak, izgleda da će i ove godine njihov dobar rezultat izostati...

Pozdrav od Šipovačkog OKA SOKOLOVA
Preuzeto sa facebook grupe: MLM "ŠIPOVAČA"

Objavi komentar

1 Primjedbe

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)