FOTO&VIDEO: Luka Bebek četvrti na Strljanici

Luka Bebek na viteškom natjecanju kosaca “Strljanica 2015.“ osvojio je četvrto mjesto na Danima kosidbe - Kupres BiH

Fantastičan je to rezultat za višegodišnjeg jedinog predstavnika Hercegovine kojem je to bio treći nastup na ovoj jedinstvenoj kupreškoj manifestaciji višestoljetne tradicije koja je središnji događaj CIOFF međunarodnog festivala „DANI KOSIDBE – KUPRES BiH“.

U konkurenciji 18 kosaca iz BiH, Hrvatske, Crne Gore i ostalih zemalja regije, Bebek do pred početak natjecanja nije znao nastupa li ili ne. Naime, zbog ograničenog broja natjecateljskih polja i očiglednog propusta u organizaciji, samo je 12 natjecatelja moglo nastupiti zbog čega se moralo birati šestoricu prekobrojnih.

No, to nije spriječilo našeg kosca da ostvari osobni najbolji rezultat gdje se mjerila brzina, širina i čistoća otkosa uz dodatne bodove za stil i tradicionalnu narodnu nošnju kraja iz kojeg kosac dolazi – četvrto mjesto na oduševljenje mnogobrojnih navijača pristiglih iz Šipovače, Vojnića, Veljaka, Ljubuškog, Mostara i ostalih krajeva Hercegovine.

„Zadovoljan sam rezultatom i samim nastupom mada uvijek može bolje. Bilo je lijepo vidjeti veliki broj navijača koji su me došli podržati“ – kazao je Bebek za Šipovača Portal.

Titula najboljeg kosca pripala je Vinki Čičku „Vinari“ sa Kupresa, drugoplasirani je bio također domaći predstavnik Ivo Ivković, dok je treće mjesto pripalo Miloradu Sladojeviću iz Mrkonjić Grada.

Na priloženom videozapisu i fotografijama pogledajte dio atmsofere sa Strljanice.





 


 
















Objavi komentar

0 Primjedbe