Ljubuški idealan za domaćina završnice

"Ljubuški ima odličan sportski centar vrhunskog izgleda. Ljubušaci imaju iskustva u organizaciji, a ljubuška općinska liga je na visokoj razini tako da su idealni za domaćina završnice."

Dok se zahuktavaju ligaška natjecanja mjesnih zajednica širom Hercegovine pred početak završnog turnira Lige Hercegovine, Međužupanijska koordinacija poduzima potrebne korake kako bi ovo najmasovnije hercegovačko natjecanje proteklo u najboljem redu.

Organizatori su zadovoljni tijekom natjecanja koje po općinama ulazi u samu završnicu, a Livno već ima pobjednika – momčad Zagoričana.

- Natjecanje u Livnu je već završilo. Oni su imali objektivnih problema s manjim brojem ekipa. Kod njih se promijenila struktura ljudi koji vode ligu pa sada to djeluje ozbiljnije i na dobrom su putu da poboljšaju natjecanje. Prema informacijama s terena, sve veća je zainteresiranost publike i medija za ligaška natjecanja. Liga se pokazala kao pun pogodak u ovim ljetnim mjesecima, rekao je predsjednik Koordinacije Ivan Zeljko.

Domaćin ovogodišnje Lige Hercegovine bit će Ljubuški

- Koordinacija funkcionira već deset godina. Napravio se krug od deset različitih domaćina završnice pa su tako svi sudionici lige bili po jednom domaćini. Kako je sve krenulo iz Ljubuškog, koji je bio prvi domaćin završnice, odlučili smo se da Ljubuški i ove godine bude domaćin Lige Hercegovine. Ljubuški ima odličan sportski centar vrhunskog izgleda. Ljubušaci imaju iskustva u organizaciji, a ljubuška općinska liga je na visokoj razini tako da su idealni za domaćina završnice, kazao je.

U Koordinaciji planiraju širiti i jačati Ligu

- Planovi su nastaviti ovaj uspješan rad Koordinacije u proteklih 10 godina. Pokušati završnicu Lige MZ Hercegovine podići na jednu veću razinu i pomoći ostalim ligama koje se igraju da dođu na jednu zavidnu razinu. Pojedine općine su to već jako dobro napravile, dok u nekima ima malo poteškoća koje ćemo pokušati ispraviti i proširiti ovo natjecanje. Trenutačno je 10 općina i gradova uključeno, a u narednom periodu planira se zainteresirati i ostale da pokrenu svoje lige mjesnih zajednica pa da se tako uključe i u završnicu ove lige, izjavio je Zeljko.

Pored općina iz Hercegovine, neke općine u Bosni bi se već naredne sezone mogle priključiti natjecanju, a najbliži tome su Jajce i Žepče.
- Imamo u planu Ligu širiti i na tome području, ali tu se javljaju određeni problemi kao što su sama realizacija natjecanja, udaljenost općina, komunikacija i praćenje njihovih liga, ali nije isključeno da u narednom periodu uspijemo i to realizirati, pojasnio je Ivan Zeljko.

Težnja ući pod okrilje HNS-a

Koordinacija planira da ovaj projekt uđe pod okrilje HNS-a.
- Prvi korak koji sad Koordinacija radi je registracija udruge koja bi bila krovna udruga Koordinacije. Nakon što postanemo pravni subjekt, moći ćemo aplicirati na razne projekte kako bi još više poboljšali Ligu Hercegovine, a samim time bi lakše ušli pod okrilje Odbora za kulturu i šport HNS-a. Već su pokrenuti razgovori, a uskoro planiramo i radni sastanak s predstavnicima HNS-a, zaključio je Zeljko.

Zeljko umjesto Prusine

Nakon više godina predsjedavanja Mile Prusina je predao predsjedavanje magistru tjelesne i zdravstvene kulture Ivanu Zeljki, inače i asistentu na katedri za nogomet sveučilišta u Mostaru. Zeljko i predsjednik Športskog saveza Grada Širokog Brijega.
- Zadovoljstvo mi je da je iza nas deset godina uspješnog rada i da mogu predsjedavanje prepustiti mladom sportskom djelatniku sa zavidnim iskustvom i ostalim stručnim referencama, a to je svakako Ivan, izjavio je Mile Prusina.
Dnevni list

Objavi komentar

3 Primjedbe

  1. Di ti je tika taka Đokić?

    OdgovoriIzbriši
  2. Kasni ti izvješće od sinoć!

    OdgovoriIzbriši
  3. otpisani se vratili porazom kao uvijek, biće izvješće kad pobijedimo
    Šipovača-portal!

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)