Luka Bebek u pohodu na Kupreško polje

Viteško natjecanje kosaca - jedinstvena kupreška manifestacija višestoljetne tradicije, koja se održava na Kupreškom polju svake prve nedjelju u srpnju, središnji je događaj ovogodišnjeg CIOFF međunarodnog festivala „DANI KOSIDBE – KUPRES BiH“. Ovo natjecanje svake godine privuče tisuće gledatelja koji prisustvuju takmičenju najboljih kosaca Kupresa, Bugojna, Mrkonjić Grada te susjedne Hrvatske koji se bore za titulu najboljeg.

I dok oni naporno treniraju, uvježbavaju razne taktike, te između sebe traže favorite za pobjedu, ni ne slute da im najjača konkurencija dolazi sa juga.

Iako se u Hercegovini ne održavaju ovakva takmičenja, pa samim time nema kosaca koji bi mogli parirati bosanskim profesionalcima, iako su uvjeti treninga lošiji zbog velike razlike između bosanske i hercegovačke trave, i ove godine Hercegovina će imati svoga predstavnika na ovom natjecanju.

Luka Bebek - poduzetnik, keramičar, sportaš (atletičar, tenisač, roler, učitelj skijanja), uzgajivač rijetkih domaćih životinja, humanista i dobročinitelj, veliki avanturist i svjetski putnik, nastupiti će na ovogodišnjem natjecanju kosaca.

Pored svih svojih zanimanja i hobija, uvijek željan izazova, Luka se i ove godine odlučio okušati u ovom takmičenju što će mu biti 3. put da sudjeluje na natjecanju. Svjestan velike konkurencije i različitih prirodnih uvjeta, svakodnevno je trenirao po šipovačkim livadama i ljubuškim poljima ne bi li se što bolje pripremio za natjecanje. Nada se "trećoj sreći" i pobjedi, ali neće biti nezadovoljan niti ako ostvari malo lošiji rezultat.

Podsjećamo, Bebek je prethodnih godina ostvarivao zapažene rezultate u veoma jakoj konkurenciji.

Njegovi susjedi, mještani Šipovače i ostalih susjednih mjesta uvjereni u njegovu pobjedu, najavili su veliki broj navijača koji će u nedjelju put Kupreškog polja kako bi ga bodrili za vrijeme natjecanja.

Viteško natjecanje kosaca na rasporedu je u nedjelju, 5. srpnja s početkom u 15:30 sati.

Objavi komentar

0 Primjedbe