Od sada kvalitetnija voda i čistiji okoliš

Obnovljeno je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda te je njegov kapacitet povećan s 5.000 na 6.000 ekvivalent-stanovnika, a stvorene su i pretpostavke za daljnje povećanje kapaciteta na 12.000 ekvivalent-stanovnika.

Svečano puštanje u rad obnovljenog i proširenog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kao i novoizgrađene kanalizacijske mreže u Ljubuškom bit će upriličeno u ponedjeljak, 13. srpnja, priopćeno je iz Delegacije Europske unije u BiH.

Ovaj značajan događaj je rezultat uspješnog partnerstva i suradnje između EU, BiH, Vlade FBiH, Općine Ljubuški i Svjetske banke, čiji je krajnji ishod kvalitetnija voda i čistiji okoliš u Ljubuškom. Zahvaljujući ovim nastojanjima obnovljeno je postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda te je njegov kapacitet povećan s 5.000 na 6.000 ekvivalent-stanovnika, a stvorene su i pretpostavke za daljnje povećanje kapaciteta na 12.000 ekvivalent-stanovnika. Ukupna dužina novoizgrađene kanalizacijske mreže je 15,2 km.

Izgradnju novog kanalizacijskog sustava u Ljubuškom financirala je EU u iznosu od 2 milijuna eura iz sredstava IPA 2010, a projekt je administrirala Svjetska banka. Obnovu i proširivanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Ljubuškom je financirala Općina Ljubuški, GEF i Vlada Federacije BiH u iznosu od približno 1 milijun eura. Oba podprojekta su provedena u okviru projekta “Upravljanje Neretvom i Trebišnjicom” za koji je podršku pružila Svjetska banka, navodi se u priopćenju.Svečano puštanje u rad postrojenja planirano je od 11.45 do 12.15 sati, nakon čega će biti organiziran obilazak postrojenja i nove kanalizacijske mreže.
 
HMS

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Što bi se reklo neće ulaziti komadi gov-ana u rijeku već u obliku granula.
    Otiđite na izlaz kanalizacije za 10 dana pa vidite što teče u rijeku.
    U ponediljak će puštati vodu poradi javnosti.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)