OO HDZ 1990 Ljubuški o imenovanju predsjednika OIP Ljubuški

Općinski odbor HDZ-a 1990 Ljubuški oglasio se novim priopćenjem za javnost, a povodom održane sjednice Općinskog vijeća Ljubuški.

Priopćenje pristiglo na naš mail prenosimo u cijelosti.

Povodom XXVIII sjednice Općinskog Vijeća Ljubuški održane 24. srpnja 2015.g., na kojoj je vladajući HDZ BiH imenovao gospodina Davida Grbavca za predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ljubuški, HDZ 1990 ističe da takva nezakonitost ne može, i ne smije, proći.
Naime, predmetni gospodin vrši funkciju savjetnika ministra financija u Zapadnohercegovačkoj Županiji, te je član Općinskog Odbora HDZ BiH Ljubuški čiji je dugogodišnji član.

Napominjemo da je sukladno važećem Izbornom zakonu i to članak 2.3, stavak 1, točka 3, propisano da član izbornog povjerenstva ne može biti osoba koja je član izvršnog tijela vlasti. Sukladno tome, smatramo nespornim da je funkcija savjetnika ministra prepreka za imenovanje gospodina Grbavca na funkciju predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Ljubuški.
Vijećnici HDZ 1990 su na sjednici Vijeća upozorili načelninika Nevenka Barbarića i vijećnike HDZ BiH na predmetne nezakonitosti, no unatoč tomu većina je učinila svoje. 
HDZ1990  se svim zakonskim sredstvima nastavlja boriti za zakonitost postupanja te će se u ponedeljak 27. srpnja 2015 obratiti i Centralnoj izbornoj komisiji u Sarajevu sa zahtjevom za sprječavanje ovakvih kršenja slova i duha Izbornog zakona od strane HDZ BiH u Ljubuškom.

                                                                               Odbor za informiranje
       OO HDZ 1990 Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe