OOHDZ 1990 Ljubuški traži izvanrednu sjednicu Općinskoga Vijeća Ljubuški

Općinski odbor HDZ-a 1990 Ljubuški oglasio se priopćenjem za javnost u povodom objavljivanja Izvješća o reviziji financijskih izvješća Općine Ljubuški od strane Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom objavljivanja Izvješća o reviziji financijskih izvješća Općine Ljubuški od strane Ureda za reviziju institucija u FBiH, kojim su financije Općine Ljubuški proglašene neistinitim i nezakonitim te su dobile negativnu ocjenu, HDZ 1990 osuđuje takav način poslovanja u našoj Općini koji već duži niz godina provodi HDZ BiH i načelnik Nevenko Barbarić. Neevidentiranje obveza prema tvrtci „Nativa“ od preko 2,3 miliona KM, neraspisivanje tendera i mnoge druge nezakonitosti koje su opisane u navedenom Izvješću, nažalost, su postale modus operandi u Općini Ljubuški. Godinama upozoravamo da su izvješća koja se predstavljaju vijećnicima u OV Ljubuški uljepšavana i neistinita što potvrđuje i Izvješće Ureda za reviziju institucija u FBiH.

Ovim putem tražimo da se održi izvanredna sjednica Općinskog Vijeća Ljubuški, na kojoj bi načelnik trebao ponuditi odgovore na brojna pitanja o stanju finacija Općine Ljubuški. Ukoliko se utvrdi da je izvješće istinito, najmanje što očekujemo od načelnika Nevenka Barbarića je da podnese ostavku.

Nadalje, tu je i pitanje izbora Predsjednika izbornog povjerenstva Općine Ljubuški. Na tu važnu i odgovornu poziciju predložen je, od strane HDZ-a, gospodin David Grbavac. Upozoravamo da imenovani gospodin vrši funkciju savjetnika ministra financija u našoj Županiji i član je Općinskog Odbora HDZ BiH Ljubuški čiji je dugogodišnji član. Mjesto savjetnika u izvršnoj vlasti je direktna prepreka imenovanju za člana izbornog povjerenstva. Dugogodišnje članstvo u HDZ BiH nam ne ulijeva povjerenje da će imenovani gospodin svoju dužnost obavljati neovisno i da će na pošten i transparentan način provoditi izborni proces u kojem sudjeluje i njegova matična stranka HDZ, zbog čega možemo sumnjati u regularnost svih predstojećih izbora na teritoriju općine Ljubuški.

                                                                               Odbor za informiranje
       OO HDZ 1990 Ljubuški

Objavi komentar

0 Primjedbe