Veljačanin u Elitnoj skupini UEFE

Ivan Bebek postao je prvi hrvatski nogometni sudac u Elitnoj skupini, najvišoj kategoriji Europske nogometne federacije (UEFA) u kojoj se nalaze 29 sudaca iz 19 zemalja. Iz ove skupine se biraju suci za Ligu prvaka i Europsku ligu te za velika natjecanja reprezentacija.

Veliko je to priznanje UEFE Bebeku, hrvatskim sucima i Hrvatskom nogometnom savezu.

"Ponosan sam na to postignuće, prvi put Hrvatska ima suca u elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u Uefi, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste. Zahvalio bih se i svojim pomoćnima, to je timski rad i stoga je ovo zajednički uspjeh", rekao je Bebek za stranicu HNS-a i dodao: "To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini, i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti".

Ivan Bebek već je godinama najbolji hrvatski nogometni sudac. Rođen je 30. svibnja 1977. u Ljubuškom, a nakon godinu dana s roditeljima se doselio u Rijeku. Za suđenje se odlučio na nagovor oca Veselka koji je bio cijenjeni nogometni sudac. Tečaj za nogometnog suca položio je u Rijeci sa 17 godina, a već sa 23 bio je najmlađi hrvatski sudac koji je sudio utakmicu Prve hrvatske nogometne lige. Svoju prvu utakmicu u Ligi prvaka, Lazio - Werder, sudio je 2007.

Objavi komentar

0 Primjedbe