"MISLI GLOBALNO, DJELUJ LOKALNO!"

petak, 14. kolovoza 2015.

Ljubuške nogometašice uskoro debitiraju u 1. ligi FBiH

Ženska sekcija ljubuške Sloge je formirana u listopadu prošle godine na inicijativu uprave da se uz nogometaše, klub aktivira i u natjecanju za žene. Otad dvadesetak djevojaka redovito trenira tri puta tjedno, a odigrano je i nekoliko prijateljskih utakmica. 

Već krajem ovog mjeseca, pod vodstvom trenera Milenka Dropuljića, nogometašice Sloge će ispisati povijest ljubuškog nogometa svojom prvom natjecateljskom utakmicom u okviru Prve lige FBiH.
Dropuljić kaže kako je na samom početku bilo malih poteškoća aktivirati zainteresirane djevojke jer mnogi drže da je nogomet muški sport, ali je ipak kod pripadnica ljepšeg spola prevladala ljubav prema nogometu.
-One djevojke koje su godinama trenirale mali nogomet odmah su pristupile klubu, a kasnije je došlo dvadesetak njih koje se dotad nisu aktivnije bavile nogometom. Nakon nekoliko vremena, neke od njih su odustale, no kod većine njih prevladala je ljubav prema nogometu pa su i danas u klubu. Zaista imamo odličnih talentiranih igračica, koje svojom igrom i potezima nimalo ne kaskaju za jačim spolom- rekao je strateg Ljubušanki.
A da ljubuški ženski nogomet ima potencijala i talenta te da se u klubu već sada stvaraju igračice koje bi jednoga dana mogle zaigrati za velike europske klubove, potvrđuje i činjenica da su Slogine dvije djevojke potpisale ugovore sa klubovima iz Hrvatske, Splitom te Neretvom iz Metkovića, koja je prošlogodišnji polufinalist prvenstva Hrvatske i prvak države u kadetskoj konkurenciji.
-Treninge održavamo tri puta tjedno. Radilo se dosta na uigravanju ekipe, upoznavanju s linijama kretanja u velikom nogometu te na fizičkoj pripremi, a do početka prvenstva odigrat ćemo nekoliko pripremnih utakmica kako bi imali što uigraniji tim pred borbu s ostalim klubovima lige- pojasnio je Dropuljić
U svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni Slogi je prvenstveni cilj ostanak u ligi i zadržavanje mladih igračica kako bi u budućnosti klub napravio iskorak više.
- Samo natjecanje bit će jedino novo i veliko iskustvo za sve nas. U veoma jakoj konkurenciji naš osnovni cilj je izboriti ostanak, odnosno biti među prvih šest klubova. Nadam se da ćemo uz potporu naših navijača u tome i uspjeti- zaključio je Dropuljić
U okviru priprema za nastup u Prvoj ligi FBiH Sloga je u prijateljskoj utakmici na Babovcu ugostila nogometašice Neretve iz Metkovića gdje je prevladalo iskustvo gošći koje su bile uvjerljive s 5:0.

Dnevni list

Reactions

0 komentara:

Objavi komentar

Komentari koji sadrže uvredljive, klevetničke i diskriminirajuće sadržaje bit će uklonjeni.