Sloga pobjedom otvorila sezonu

Nakon gotovo cijelog desetljeća Ljubuški je bio domaćin prvenstvene utakmice 1. Lige Federacije BiH. Na Babovcu je NK Sloga ugostila HNK Branitelj i slavila s 3:1.

Domaći su rano poveli prizemnim šutom Vasilja. Iako su vodili, igrači Sloge su povučeno i pomalo nervozno igrali cijelo prvo poluvrijeme što im se i osvetilo kada je u sudačkoj nadoknadi Branitelj izjednačio. U drugom poluvremenu Sloga je pokazala svoju snagu. Na 2:1 povisio je Mišić, a konačni rezultat, svojim drugim golom, postavio je najbolji igrač utakmice Stanislav Vasilj iz jedanaesterca za 3:1.

Trener Sloge Damir Vučić zadovoljan je ostvarenom pobjedom na početku novog natjecanja.
- Što reći nakon prvog kola i nakon prvih osvojenih bodova osim čestitati svim akterima utakmice, a naročito igračima Sloge koji su uspjeli potvrditi svoju kvalitetu na terenu i osvojiti prve bodove, kazao je trener ljubuškog kluba Damir Vučić.

U prvom poluvremenu igra Sloge nije bila na željenoj razini.
- Igrali smo utakmicu pod jednom dozom nervoze zbog toga što nam je ovo bila prva utakmica u 1. Ligi Federacije. Imali smo jaku želju da postignemo dobar rezultat i to nam je unijelo malo grča u igru, no nakon prvog poluvremenu koje nije karakteriziralo našu dobru igru, u drugo poluvrijeme smo ušli jako dobro i odlučno da osvojimo tri boda. Ono što je naša kvaliteta to je donijelo i bodove, a od te kvalitete ćemo tražiti i ubuduće da nam osigura status i da ispunimo naše ambicije, pojasnio je strateg Sloge.

Sa svoja dva gola, iskusni napadač Sloge Stanislav Vasilj prometnuo se u igrača utakmice. Zadovoljan igrom svog tima, u iduća tri kola očekuje minimalno šest bodova.
- Dobro smo otvorili sezonu u 1. ligi Federacije. Najvažnije je da smo krenuli pobjedom koja je plod zalaganja cijele momčadi i da su u klubu te navijači zadovoljni pa da svi skupa idemo korak po korak ka našem cilju. U iduća tri kola imamo dvije utakmice kući iz kojih očekujemo svih 6 bodova, dok ćemo se u gostima kod Bratstva nadigravati s domaćinom, kazao je Stanislav Vasilj.

SLOGA: Hrstić, Jokić, Senić, Vila (Handžić), Serdarević, Vasilj, Mišić, Kraljević (Brajković), Pažin, Ljubić (Grgić), N. Petrović
BRANITELJ: Vasilj, Gegaj (Zovko), Tipurović, Brlenić, Galić (Papaz), Bilać, Jazvin, Vehabović, Miličević (Ćorić), Čakar, Lukomirak

U idućem kolu Sloga će na Babovcu ugostiti HNK Orašje koje je bilo uvjerljivo protiv Podgrmeča (4:0).

Primjedbe