Ljubušaci nezadovoljni novim nazivima ulica

Javna rasprava o Nacrtu odluke o nazivima i označavanju ulica, trgova i parkova i označavanju objekata brojevima na području općine Ljubuški održana je u ljubuškoj Gradskoj vijećnici. U javnoj raspravi sudjelovali su, uz nositelja aktivnosti, članovi Povjerenstva, predstavnici mjesnih zajednica, političkih stranaka, nevladinih organizacija i zainteresirani građani Ljubuškog.

Učesnici su imali nemali broj primjedbi i prijedloga imena ulica, trgova i parkova pa su tako, između ostalog, upućene primjedbe predstavnika braniteljske populacije i ostalih prisutnih zbog toga što među predloženim imenima ulica, trgova i parkova nema Ante Paradžika, Ludviga Pavlovića, Blaža Kraljevića, Adisa Mujanovića i drugih. Pored njih, predlagano je i nekoliko istaknutih ljubuških imena na području prosvjete i kulture koja se nisu našla na popisu od 70 ulica, trgova i parkova od čega su fratri dobili njih 16 posto, ali među njima nije bilo mjesta za fra Lovru Šitovića.

Također, svoje mjesto na popisu nisu dobili, primjerice, Petar Herceg Tonić, član mornarice SAD-a koji je posmrtno odlikovan najvećim američkim vojnim prizanjem - Medaljom časti zbog zasluga u Drugom svjetskom ratu, zatim pjesnik Lucijan Kordić, časna sestra i profesorica Vincencija Nosić kao niti dr. Luka Vukojević, hrvatski jezikoslovac i lingvist, dok su se na popisu ulica našle čak i neke živuće osobe tipa Ulice dobročiniteljica sestre Muriel Geisler i Mary Walsh, ali i Ulica Vrbice, Ulica Sridnja, Ulica dobrovoljnih darivatelja krvi, Ulica Jadranska cesta, Ulica Humačke ploče i sl.

Svi koji imaju prijedloge naziva i označavanja ulica, trgova i parkova moći će ih do 30. listopada dostaviti Službi za civilnu-protupožarnu zaštitu i stambeno-komunalne poslove Općine Ljubuški.
M. Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

1 Primjedbe

  1. Kratko rečeno, opet mijenjanje svih dokumenata. E moj narode...što reče Thompson u jednoj pjesmi. Zna li netko koliko to košta?

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)