Ljubuški pred novu sezonu na rubu egzistencije

Pred odbojkašicama Ljubuškog je nova natjecateljska sezona u Prvoj ligi FBiH skupina A1.
Odbojkaški klub Ljubuški osnovan je 1998. godine, a otad pa do danas, i pored brojnih problema, uspio je opstati i nadmetati se u natjecanjima Obojkaškog saveza FBiH. U klubu redovito trenira tridesetak djevojaka na čelu sa Ivicom Bošnjakom, tajnikom i trenerom ovog ljubuškog sportskog kolektiva, od čega je njih 10 u seniorskom timu.

- Treniramo nekoliko puta tjedno kako bi se što bolje pripremili za natjecanje. Imamo premladu momčad za koju se nadam da će se uspješno nositi s protivničkim momčadima, no zbog loših uvjeta u kojima smo se našli, pred njih ne mogu staviti rezultatski imperativ, rekao je Bošnjak.

Pored Ljubušanki, u ligi će se natjecati još 5 hercegovačkih klubova: Stolac, Student Mostar, Široki, Široki Brijeg 2 i Čapljina 2. Ovo natjecanje bi trebalo biti najzanimljivije dosad, kako zbog rivalstva susjednih klubova, tako i zbog ekspanzije ženske odbojke u Hercegovini u posljednje vrijeme. U prvom kolu, koje je na rasporedu u 10. i 11. listopada, Ljubušanke će na svom parketu dočekati susjede iz Čapljine.

Prema riječima Bošnjaka, Ljubuški najviše financijski pomažu Općina Ljubuški i roditelji mladih ljubuških odbojkašica, ali se klub našao u teškoj financijskoj situaciji pa je glavni cilj uspjeti održati ga na životu i izbjeći gašenje.

Naime, gospodarska kriza, loše financijsko stanje Općine Ljubuški i manja popularnost odbojke u odnosu na nogomet i rukomet u ovom dijelu Hercegovine, dovela je klub na rub egzistencije. U posljednje dvije godine Ljubuški je pao u drugi plan kada su u pitanju izdvajanja za ljubuške sportske kolektive pa je upitna i sama opstojnost kluba.

- Nalazimo se u najtežoj situaciji dosad. Za naše natjecanje nisu potrebna velika financijska sredstva, ali i to malo teško da možemo osigurati. Ako nam Općina Ljubuški ne uplati 1.000 – 1.200 KM nećemo biti u mogućnosti igrati ligu, dakle radi se o minimalnim sredstvima. Kad bi bilo pridržavanja raspodjele na nivou Športskog saveza općine Ljubuški gdje mi participiramo s 5%, klub bi bez problema mogao egzistirati, zaključio je Ivica Bošnjak.
Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe