Nevenko Barbarić na listi HDZ-ove "Domoljubne koalicije"

Dr. Božo Ljubić nosi listu za 11. izbornu jedinicu Domoljubne koalcije predvođene HDZ-om. Iza njega na drugom mjestu se nalazi Ivan Šuker, bivši ministar financija u Vladi Ive Sanadera. Nekadašnja desna ruka bivšeg premijera i jedan od najjačih igrača HDZ-a tog vremena, proteklih godina se uspio posvađati s vodstvom lokalnog HDZ-a u svom gradu, Velikoj Gorici, na čijem je čelu Dražen Barišić, tako da nije bilo ni teoretske šanse da se „uvali“ na listu u 6. izbornoj jedinici.
I tako nakon punih deset godina, kao da je to sudbina htjela, Božo Ljubić i Ivan Šuker se ponovno nalaze na istom brodu. Doduše brod, čija su posada bili 2006. godine, a kojim je upravljao dr. Ivo Sanader, imao je neki sasvim drugačiji kurs. Tada su zajednički, bolje rečeno bratski, podijelili HDZ BiH i osnovali HDZ 1990, a tim projektom uspjeli su posvađati i podjeliti Hrvate u BiH. Nakon punog desetljeća zajedno se bore za naklonost posvađanih birača, a ne treba zaboraviti kako u pojedinim mjestima i rođena braća nisu međusobno pričala, jer je jedan bio za Čovićev, a drugi za Ljubićev HDZ!

Budući da sad Šukeru treba slamka spasa, nju traži u dijaspori, jer njemu je politika primarno zanimanje. Ipak u igri je milijun kuna plaće, što nije zanemarivo, a uvijek se nađe poneki dobro plaćeni nadzorni odbor, pogotovo kad je stranka na vlasti.

Uz spomenuti dvojac na listi Domoljubne koalicije predvođene HDZ-om za dijasporu na trećem mjestu se nalazi aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH u ZHŽ i načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, koji proteklih godina bilježi same izborne pobjede. Treba biti pošten i reći da je Barbariću kandidaturom na listi za dijasporu na neki način priznat i odličan izborni rezultat kojega iz godine u godinu ostvaruje. Očito da se radi o čovjeku iz naroda.

Na četvrtom mjestu nalazi se Željko Raguž, nekadašnji ravnatelj Radija Herceg Bosne, a danas ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra u Mostaru. Peti na listi je Mijo Crnoja, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a "Gojko Šušak" Zagrebačke županije.

Potom slijede Ante Jukić iz HSS-a, te HDZ-ovci Dragan Konta, general Željko Glasnović, Ivan Sablić, Miroslav Piplica, Petar Kuntić, Zvonimir Banović, Darija Prskalo i na posljednjem mjestu je Ilija Banović.

Na svu sreću za predstojeće izbore birači će moći preferencijalno glasovati, pa će oni koji se registriraju moći zaokružiti jednu osobu njima po volji, ako se već odluče dati glas Domoljubnoj koaliciji predvođenom HDZ-om koju podržavaju stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH.
Brotnjo.info

Objavi komentar

0 Primjedbe