Slogi šest crvenih kartona u šest utakmica

Drugi žuti, odnosno crveni karton igraču Sloge u susretu sa Zvijezdom bio je za tim iz Ljubuškog ukupno šesti crveni karton u posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

U prva četiri kola momčad s Babovca nije upisala niti jedno isključenje, a onda su igrači Sloge pocrvenjeli rekordnih šest puta u nizu. Prvo isključenje Sloga je dobila u 5. kolu u Gabeli kada je pocrvenio Stjepanović, a onda su redom isključivani Senić, Diabang, Milićević, Šaravanja i u posljednjoj utakmici Pažin. Niti jednoj momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva nije dodijeljen veći broj crvenih kartona.

Pored rekordnog broja isključenja, igrači Sloge su u par navrata drastično kažnjavani od Disciplinske komisije NS FBiH pa je tako Milićević poslije crvenog kartona u 8. kolu kažnjen s čak 10 utakmica zabrane igranja.

Također, u većini utakmica Sloge, suci su bili glavni akteri na terenu koji su svojim suđenjem, ponajviše u drugim poluvremenima, uvelike utjecali na konačne ishode susreta. U prilog tome ide i podatak da su od šest isključenja Slogini igrači u četiri slučaja dobili po dva žuta kartona. Inače, da se igra samo prvo poluvrijeme, Ljubušaci bi bili na vrhu ljestvice s 17 bodova, dok ih sada imaju čak 10 manje.

Ako se uzme u obzir općeprihvaćeno mišljenje da je Prva liga FBiH „najprljavija liga u BiH rezervirana za klanove“, a kako je Sloga novak u ligi, onda postaje jasno „u kom grmu leži zec“.
M. Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe