Ljubuški karatisti se svojim domovima uvijek vraćaju okićeni medaljama

Karate klub Ljubuški djeluje od 1986. godine. Od samih početaka pa do danas iznjedrio je brojne uspješne generacije te ostavio uspješan trag u Ljubuškom i općenito u bh. sportu. Klub 2002. godine preuzimaju Darko Dropuljić i Ivan Anić koji ga vode i danas, a imaju ulogu trenera te predsjednika i dopredsjednika.

“U klubu trenutno trenira 80 članova, a riječ je o uzrastima – djeca, kadeti i juniori. Svi oni se istinski trude i jako su disciplinirani tako da smo i više nego zadovoljni rezultatima koje postižemo“, kazao nam je Dropuljić. On je, naime, još kao desetogodišnjak počeo trenirati karate te je sudjelovao na brojnim, kako domaćim tako i na međunarodnim natjecanjima, na kojima je, u teškoj kategoriji, osvajao brojna odličja i medalje. Uz Dropuljića i Anića, kao treneri početnika djeluju i Ivan Grbavac te Luka Mušan.

Natjecanja i medalje

Prema riječima našeg sugovornika, natjecatelji se svakodnevno pripremaju za natjecanja vježbajući borbe s partnerima te vježbajući tehniku i treninge snage. Treninzi se održavaju pet dana u tjednu, i to u Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom te u dvorani Osnovne škole Marka Marulića.

“Kroz godine postojanja, put nas je vodio na brojna natjecanja na domaćem terenu, a imali smo prigodu predstaviti se i u inozemstvu. Ako bih morao izdvojiti neka od natjecanja, onda bi to bila državna prvenstva u BiH, Croatia Open u Rijeci, Croatia Cup Zagreb, Salzburg Open, Venezia Cup, Balkansko prvenstvo u Istanbulu…“, prisjetio se Dropuljić mjesta iz kojih su se ljubuški karatisti redovito vraćali svojim domovima okićeni medaljama.

Iako su svi natjecatelji vrijedni i marljivi po pitanju treninga, među njima se, pak, posebno ističu braća blizanci Filip i Jakov Bebek, 14-godišnjaci iz Šipovače, a koji imaju urođen talent za karate te postižu odlične rezultate na svim turnirima.

“Filip i Jakov su na natjecanja krenuli već s osam godina, a ono što posebno veseli je činjenica da obojica imaju veliki broj medalja s domaćeg terena, kao i s turnira u inozemstvu. Redoviti su na treninzima, a uz to su i uzorni učenici koji uspijevaju uskladiti treninge sa školskim obvezama“, istaknuo je Dropuljić.

Ulažu se veliki napori

On je kazao i to kako Karate klub Ljubuški ostvaruje dobru suradnju s klubovima iz cijele BiH, Hrvatske te cijele regije. Redovito posjećuju turnire koje organiziraju klubovi iz regije, kao što su i sami sedam godina zaredom organizirali natjecanja u Ljubuškom. Što se tiče financijskog dijela, oslanjaju se na članarine, osobna sredstva, a znaju dobiti i poneku donaciju od prijatelja kluba. Također, u pomoć priskoči i općina Ljubuški na temelju čega se, zahvaljujući određenim iznosima, može financirati kotizacija prema Karate savezu BiH.

Nova godina donijela je i nova natjecanja pa su, prema riječima Dropuljića, ljubuški karatisti nastupili na dva natjecanja dječje karate lige Hercegovine, a početkom ožujka djeca i kadeti planiraju nastupiti na natjecanju u Beogradu. A budući da uprava kluba ulaže velike napore i sredstva u edukaciju trenera i natjecatelja, prateći razvoj vrhunskog sporta, cilj je u budućnosti još više posvetiti se radu sa svim uzrastima, osobito s početnicima, kao i pronaći adekvatan prostor s poboljšanim uvjetima za treniranje.

Oni koji se žele okušati u karateu te svoje početke žele ostvariti upravo u Karate klubu Ljubuški, više informacija mogu dobiti dolaskom u dvoranu Osnovne škole Marka Marulića svakog četvrtka u 18 i 30 sati.

Antonela Marinović / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe