Gromovi razbijali prozore i kidali telefonske priključke u Vrgorcu, majka i dijete završili na hitnoj

Jako nevrijeme praćeno grmljavinom pogodilo je Vrgoračku krajinu, dugo će ga pamtiti mještani Zavojana, udari groma razbijali su prozore, kidali telefonske priključke, uništili brojne kućanske aparate i kompjutere, sve što je bilo priključeno u tom trenutku, na električnu energiju. Materijalna šteta je prilična, u nekoliko kuća.

No, brzinom munje proširila se vijest kako je jedna osoba lakše ozlijeđena od groma u obiteljskoj kući Slavice Roso, u kojoj kao podstanari živi obitelj Mucić. Zaputili smo se u to selo, da provjerimo ove informacije ispred kuće nas je dočekala prilično šokirana gospođa koja je došla iz Makarske.

- Nema nikog kući, svi su otišli kod liječnika u Vrgorac. Što, da vam kažem? Bože sačuvaj! Evo, taman sam došla iz Makarske, vidim da je ovdje dobro puklo, gdje je telefonski priključak, odvalilo je i malo zida - kazala nam je vidno uznemirena gospođa.

Voditelj vrgoračke Hitne pomoći dr. Mate Kasalo, potvrdio nam je kako su majka i dijete došli na Hitnu, na sreću bez ozljeda i posljedica.

- Sve je uredu s obitelji, primili smo ih i adekvatno zbrinuli, nisu uočene nikakve ozlijede, ali iz preventivnih razloga morali smo ih uputiti u KBC Split - istaknuo je dr. Kasalo.

Samo nekoliko stotina metara dalje, pravi krš, izbačena uzemljena, policija na terenu, a djelatnici HEP-a iskapčaju struju. Udari groma bili su tako jaki, da su popucali prozori na kući Ivice Ajduka, vidno šokirana obitelj stajala je ispred kuće. U trenutku kad smo mislili to fotografirati i uzeti izjavu, došla je policija i rekla da to tek možemo napravit kad završi očevid.
Mate Primorac / Slobodna Dalmacija

Objavi komentar

0 Primjedbe