Na susretu ministranata ljubuškog dekanata naša župa osvojila treće mjesto

Ovogodišnji susret ministranata ljubuškoga dekanata tj. župa Grljevići, Humac, Klobuk, Studenci, Šipovača-Vojnići, Veljaci i Vitna, održan je 5. ožujka u Studencima. Susret je započeo svetom misu koju je predslavio don Ivo Šutalo, dekan ljubuški i župnik studenački, u koncelebraciji s fra Ljubom Kurtovićem, župnikom Veljaka, don Jozo Čirkom, župnikom Šipovače-Vojnića, fra Petrom Ljubičićem, župnim vikarom iz Vitine i fra Marinom Karačićem, humačkim župnim vikarom. Don Ivo je u prigodnoj propovijedi, naglasivši da se nalazimo u Godini milosrđa, na svoj zanimljivi način predstavio ministrantima troje svetaca: sv. Franju Asiškoga, sv. Ivana Mariju Vianneya i sv. Majku Tereziju. Potaknuo je ministrante na još bolje obavljanje službe ministranta, ali i svih službi koje će obavljati u svom životu. Susretu su nazočili i grljevački župnik Tomislav Majić kao i klobučki župnik fra Robert Jolić.

Na misnom slavlju ministrirali su ministranti studenačke župe a pjevanje je predvodio dječji zbor Plavi anđeli iz Studenaca. Poslije sv. mise nastavili smo s ministrantskim kvizom u župnoj crkvi. Najbolje znanje u ministrantskom kvizu pokazali su ministranti župe Vitina i zasluženo osvojili prvo mjesto.

Okrijepivši se nakon kviza ručkom u pastoralnom centru, uputili smo se u Zviroviće na sportske terene i nastavili natjecanje u nogometu. Poslije napetih borbi i nekoliko izvođenja penala, prvo mjesto osvojila je ekipa Studenaca, drugo Grljevića a treće ministranti naše župe.

U dobrom raspoloženju, dok je se održavao nogometni turnir, pojedini ministranti su iskoristili i druge mogućnosti zabave i igre koje su im bile na raspolaganju. Nakon podjele pehara i završne molitve uputili smo se natrag prema svojim domovima, s obećanjem da ćemo se ponovno susresti i družiti i zabavljati.
 
 
Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe