Skautima večeras meč lopta pred svojim navijačima

'Omnes viae Romam ducunt', odnosno 'Svi putevi vode u Rim', preko dva tisućljeća stara je izreka koja večeras ne vrijedi, jer večeras, barem što se tiče ljubitelja bh. rukometa, svi putevi vode u Ljubuški i njegovu Gradsku sportsku dvoranu gdje Izviđač u susretu s Vogošćom ima priliku vratiti titulu u grad rukometa nakon 11 godina posta.

Lider prvenstva doigravanje je otvorio na najbolji mogući način pobjedom nad Borcem u Banja Luci, a zatim je uslijedio 'hladan tuš' i to u susretu s večerašnjim protivnikom i poraz od 8 golova zaostatka. A onda je uslijedila rapsodija mlade ljubuške momčadi. Prvo je pred svojim navijačima svladan Maglaj u susretu u kojem se nakon dugo vremena vratilo navijanje u dvoranu pa je potom u 'majci svih bitaka' pred više od tri tisuće navijača po drugi put svladan aktualni prvak Borac s 32:28 čime je Izviđač došao na korak do naslova prvaka.

Da bi sve dvojbe oko prvog mjesta bile riješene već u ovom kolu, Skautima je potrebna pobjeda. U prvom dijelu prvenstva Ljubušaci su oba puta svladali gostujuću ekipu, no u već spomenutom prvom susretu doigravanja Vogošćani su iznenađujuće svladali Izviđač, a sada su, dva kola prije kraja, prvi pratitelj hercegovačke momčadi u pohodu na titulu.

- Već smo dosta puta igrali protiv Vogošće i otprilike znamo njihove glavne adute te kako ih zaustaviti. Respektiramo protivničku ekipu, ali mi ćemo igrati svoju igru i mislim da ako pokažemo borbenost kao protiv Borca da će rezultat biti pozitivan za nas, optimističan je Josip Grbavac iz redova Izviđača.

Novom titulom prvaka, ukupno petom za klub, mladi sastav bi ponovio uspjeh iz zlatnog doba ljubuškog rukometa.

- Svjesni smo značenja susreta i što bi nam pobjeda donijela. U momčadi vlada dobra atmosfera i svi nestrpljivo čekamo utakmicu, istaknuo je mladi Skaut te pozvao navijače da ne propuste ovu rukometnu poslasticu.

Grude, Čitluk, Čapljina, Mostar... cijela Hercegovina večeras će bodriti Ljubušake. Neće izostati niti podrška iz Dalmacije, svi će biti jedna duša i jedno srce za Izviđač, a 'srce pobjeđuje', rekao je iskusni golman domaćeg sastava Milan Tolić.

Peta titula i povratak na stare staze?

Ove godine Izviđač proslavlja 60 godina postojanja i bogate rukometne povijesti. Klub je osam puta osvajao prvenstvo Herceg-Bosne, a Kup 9 puta. Ljubušaci su i četverostruki prvaci BiH (u sezonama 1999/2000., 2001/2002., 2003/2004. i 2004/2005. godine), te dvostruki pobjednici Kupa BiH (1998/1999. i 2001/2002.godine). U zlatnim vremenima igrala se i Liga prvaka, a u Ljubuškom su gostovali Barcelona, Ciudad Real, Kiel... A znači li ulazak u sedmo desetljeće ujedno i povratak na stare staze slave doznat ćemo možda i večeras.
Milan Bebek / Dnevni list

Objavi komentar

0 Primjedbe