50 godina misništva fra Ivana Bebeka

Fra Ivan Bebek, proslavio je u nedjelju, 7. kolovoza, svoj veliki jubilej, zlatnu misu – 50 godina svećeništva i služenja Bogu i povjerenom mu vjernom narodu. Ovaj veliki jubilej, fra Ivan je proslavio u našoj, i svojoj rodnoj župi, Presvetoga Srca Isusova, na svečanoj sv. misi u 10 sati.

Svečanu svetu misu predslavio je sam slavljenik u koncelebraciji s još osam svećenika. Na početku sv. mise župnik don Jozo je zlatomisnika, njegovu obitelj, kao i okupljene vjernike pozdravio riječima:

Draga braćo i sestre! Poštovana obitelji Bebek!

Graditelju ove župne crkve don Aco, današnji propovjedniče fra Šimune, braćo svećenici!

Slavljeniče fra Ivane!

Prije 50 godina mons. Mate Nuić, župnik ove župe, prigodom Vašeg svećeničkog ređenja u Sarajevu, 10. srpnja 1966., poslao Vam je brzojav (telegram) sljedećeg sadržaja:

Na dan Tvoga svetoga svećeničkog ređenja cijela Tvoja župa zahvaljujući dobrome Bogu kleči pred Njim, za Tebe se moli, Tebi čestita, Tobom se ponosi.

Danas, na dan kada se navršilo punih 50 godina od slavlja Vaše Mlade mise u ovom crkvenom dvorištu, mogu samo ustvrditi da su dobro klečali, još bolje se molili i s Vama se ponosili.

U zahvalnosti dobrome Bogu za 50 godina Vašega svećeništva okupili smo se i danas.

Vi ćete fra Ivane slaviti ovu svetu misu zahvalnicu s istim kaležem, pred istim oltarskim križem, i molitve moliti iz istoga misala koji je bio na istom stalku kao i prije 50 godina. Neka Vam i misna nakana bude ista. Uključite u svoju nakanu danas i sve naše pokojne župnike: dr. Ivana Tomasa, dr. Srećka Bošnjaka, biskupa kotorskoga Marka Perića, mons. Matu Nuića i don Zdravka Ivankovića, pokojne časne sestre koje su djelovale u našoj župi kao i sve naše pokojne župljane i dobročinitelje. A ne zaboravite i sve nas žive!

S tim željama molim Vas da započnete ovu svetu misu!

Evanđelje je navijestio don Aleksandar Boras, nekadašnji župnik i, u zajedništvu sa župljanima, graditelj župne crkve.

Prigodnu propovijed održao je fra Šimun Šito Ćorić, koji je orisavajući zlatomisnikov život i djelovanje, pozvao i sve nazočne, da svi budu pravi Kristovi svećenici, svatko prema svome staležu i zvanju.

Na kraju sv. mise, a prije riječi zahvale samoga zlatomisnika, župnik i don Ivan Bebek, slavljeniku su poklonili njegov portret u ulju na platnu, kao znak zahvalnosti za sve ono što je fra Ivan učinio za našu i svoju župu.

Biranim riječima zlatomisniku su se obratili i don Aleksandar Boras i fra Gojko Musa, a sam slavljenik na kraju je izrazio svoju zahvalnost ponajprije dragome Bogu, svojim pokojnim roditeljima Filipu i Domi, obitelji, kao i svima onima koji su ga pratili na njegovom životnom, svećeničkom i redovničkom putu.

Misno slavlje završilo je pjesmom zahvalnicom Tebe Boga hvalimo.

Liturgijsko pjevanje predvodili su pučki pjevači iz Vrgorca.

Poslije svete mise, slavlje se nastavilo u obiteljskom ozražju u restoranu Most u Ljubuškom, gdje se slavlju pridružio i provincijal fra Miljenko Šteko.

Fotografije pogledajte OVDJE

Župa Šipovača-Vojnići

Objavi komentar

0 Primjedbe