HERCEG DEMANTIRAO DA PREUZIMA HDZ BIH: Čović potvrdio liderske sposobnosti

-Stolac će kao i svih ovih godina biti jedno od najjačih uporišta HDZ-a i naša pobjeda u toj općini nije i nikada neće biti upitna, izjavio je za Hrvatski Medijski Servis član Središnjeg izbornog stožera HDZ BiH i premijer Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg.

Na žalost, dodao je, pojedinci i organizirane skupine ovaj praznik demokracije u Stocu željeli su nasilničkim ponašanjem pretvoriti u nešto drugo. Stoga, Herceg očekuje od nadležnih tijela punu primjenu zakona i sankcioniranje počinitelja.

Nasilnike isključiti iz izbornog procesa

-Želim vjerovati kako će takvi biti isključeni iz svih budućih izbornih procesa, jer ukoliko to ne uradimo dopustit će se anarhija. Kada je taj slučaj u pitanju u potpunosti podržavam stav Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ-a koji je ovaj događaj okarakterizirao nedopustivim i opasnim. Neće uspjeti oni koji žele Stolac pretvoriti u grad slučaj, uvjeren je Herceg.

Komentirajući izborne rezultate kazao je kako su protekli lokalni izbori još jednom potvrdili neupitnu potporu koju HDZ BiH uživa u hrvatskom narodu.

HDZ BiH neupitni hrvatski izbor

-Kada se objave konačni i službeni rezultati očekujemo takav rezultat prema kojem će HDZ uz 18 osvojenih načelničkih pozicija i u skoro svim općinama s hrvatskom većinom imati natpolovičnu većinu u općinskim i gradskim vijećima. Posebno ohrabruje, ali i obvezuje povjerenje birača u onim općinama u kojima smo vratili načelničke pozicije. Svakako da će središnja tijela stranke napraviti cjelovitu analizu, ali je, kao što sam kazao, evidentno, da je HDZ BiH neupitni hrvatski izbor.

Predvodnici na europskom putu

Herceg je u intervju HMS-u, kazao kako objektivna javnost, ali i najveći dio međunarodne zajednice prepoznaje HDZ kao ključnog nositelja svih reformi na putu BiH ka EU. Upitan mogu li unutaranji problemi BiH usporiti ili zakočiti taj put, odgovorio je:

-Mnogi su bili skeptični kada je naš predsjednik dr. Čović predao aplikaciju za članstvo. No, ovih dana takav korak potvrđen je iz Brusselsa dobivanjem zelenog svjetla za kandidatski status. Činjenica je kako postoje određena nerazumijevanja unutar BiH i neka otvorena pitanja, ali unatoč tomu, siguran sam kako ništa neće i ne može zaustaviti naš put ka EU, a HDZ BiH vođen dr. Čovićem će i dalje biti predvodnik na tom putu.

Čovićeve liderske sposobnosti

Zamoljen da prokomentira špekulacije pojedinih medija kako će upravo on preuzeti HDZ BiH Herceg je primjetio kako je HDZ uvijek zanimljiva tema medijima.

-Mnogima ne odgovara što u HDZ-u nema nikakvih turbulencija nego se svi procesi unutar naše stranke vode sukladno jasnim pravilima. Predsjednik Čović i Predsjedništvo stranke meni su povjerili odgovornu zadaću da, kao prvi čovjek izvršne vlasti u HNŽ-u pokušam napraviti iskorak i u stabiliziranju stanja, ali i u stvaranju pretpostavki za razvitak županije. U ovom trenutku razmišljam isključivo kako ostvariti zacrtane ciljeve i opravdati dano mi povjerenje. Jedan dobar dio posla smo odradili: financijski stabilizirali županiju, snažno krenuli u stvaranje boljih uvjeta boravka djece i prosvjetnih djelatnika u školama kroz obnovu niza školskih objekata u našim općinama, te konačno pokrenuli rješavanje pitanja nagomilanih sudskih rješenja kroz izvansudske nagodbe. Također smo pri kraju izrade niza strateških dokumenata, pri čemu prvenstveno mislim na Strategiju razvitka i Prostorni plan HNŽ. Siguran sam kako ćemo do kraja povjerenog mandata napraviti snažne iskorake u svim segmentima, a HNŽ iz dana u dan činiti sve boljim mjestom za ugodnije življenje.

Kada su u pitanju pozicije unutar naše stranke o tome, iako uporno pokušavaju, ne odlučuju mediji, nego stranačka tijela i naš Sabor. Ostvareni rezultati, te plebiscitarna potpora hrvatskog naroda pokazatelji su liderskih sposobnosti dr. Čovića i našeg stranačkog vodstva. Zbog svega toga vjerujem kako će dr. Čović i dalje nastaviti voditi stranku prema ostvarenju naših temeljnih ciljeva: ustavno-pravne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH i BiH kao punopravne članice EU, kazao je Herceg.

HMS

Objavi komentar

0 Primjedbe