Ljubušaci treći na turniru Herceg-Bosne

U organizaciji Županijskoga nogometnog saveza Zapadnohercegovačke županije u Širokom Brijegu održan je tradicionalni 13. nogometni turnir općina i gradova Zapadnohercegovačke županije.

Tradicija

Turnir je, također po tradiciji, održan u čast Dana Hrvatske zajednice Herceg Bosne te Dana sjećanja na žrtve Grada heroja – Vukovara. Turnir se svake godine održava u drugoj općini, a ovogodišnji je organiziran je u Širokom Brijegu na igralištu s umjetnom travom SC Musa – Karačić na Blatu. Pobjednici su ovaj put bili mlađi kadeti Širokoga Brijega, koje vodi trener Robert Lončar. Širokobriježani su u polufinalu svladali selekciju Gruda trenera Josipa Ćutuka (4:1). U drugoj polufinalnoj utakmici Posušje (trener Leo Slišković) nadigralo je selekciju Ljubuškog 2:0 (trener Miro Vučić).

Tijesna pobjeda

U utakmici za treće mjesto Ljubuški je tijesno (1:0) svladao Grude, dok je u finalnom susretu Široki Brijeg nadigrao Posušje 2:0. Osim pobjedničkog pehara u momčadskoj konkurenciji, Širokobriježani su “pokupili” i sve pojedinačne nagrade. Za najboljeg igrača turnira proglašen je njihov igrač Mate Lasić. Njegov suigrač Andrej Drlje najbolji je strijelac turnira s tri pogotka, dok je Petar Zovko proglašen za najboljeg vratara. Finale se igralo pred oko 150 gledatelja, uz dobro suđenje Franje Jelića.

Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe