Ljubuški: Trgovačka domišljatost za prodaju masti

Utisnuta među dvije gajbe reklama za svinjsku mast na ljubuškoj tržnici detalj je koji može privući pozornost samo namjenskim kupcima ili ponekom ljubitelju pikanterija.

Reklama je zaista originalna. Jest da odudara od standarda, zapravo, ona ih ruši. Preopširna je, ali prodavač, koji je očito i proizvođač, uz tajanstven osmijeh kaže da je sve napisano istina, pa zato i treba stajati "crno na bijelo". A to crno na bijelo odudara od poznatih marketinških standarda tipa kratko, jasno, jezgrovito!

U ovom slučaju naglasak nije na jezgrovitosti nego na "obrazložljivosti". Prodavač - proizvođač je svaki detalj koji smatra važnim posebice obrazložio pa je na kupcu da sam zaključi. Iza naslova za koji su izabrana krupnija slova stoji jasna poruka da je svinjska mast "zdrava hrana i lijek", uz za potrošača vrlo bitan detalj "nesoljena i čista".

Nesoljena mast može se koristiti za meleme koji u narodnoj medicini služe, recimo, za snižavanje "vatre", što znači temperature. Potom slijedi, od ostalih sadržaja izdvojena, ali jasna poruka - proizvedeno u kućnoj radinosti. Novi važan detalj ove priručne reklame je poruka kupcu da su "svinje hranjene samo ekološki uzgojenim vlastitim žitaricama i povrćem".

Cijena, za razliku od težine, nije navedena, kaže prodavač kako ovisi o količini, ali je zato tu upozorenje - količine ograničene.

D. Musa / Večernji list

Objavi komentar

0 Primjedbe