U Ljubuškom obilježen 7. Dan sjećanja

Jučer je u Ljubuškom, u organizaciji Općine Ljubuški, Samostana Sv. Ante Humac Ljubuški i navijačke skupine „Skauti'' Ljubuški na prigodan način obilježen 7. Dan sjećanja.

Ovo je sedma godina za redom da se u Ljubuškom organiziraju Dani sjećanja na Vukovar, Škabrnju, Trusinu, Uzdol, Grabovicu, Posavinu kao i na sva mjesta gdje je stradao hrvatski vojnik, hrvatski čovjek, a takvih mjesta, na žalost, ima puno.  

Cijeli dan Ljubušaci su palili svijeće kod Spomenika ljubuškim žrtvama na Trgu domovinske zahvalnosti, a u 13 sati začula su se zvona sa Ljubuških crkava koja su obilježila početak predaje preostalih vukovarskih branitelja.

Večernji program započeo je svetom misom za sve žrtve Domovinskog rata i svih proteklih ratova u crkvi sv. Kate u Ljubuškom koju je predvodio humački gvardijan fra Dario Dodig.

Sudionici su se nakon mise u mimohodu, s upaljenim svijećama i uz molitvu koju je predmolio fra Dario, uputili na Trg gdje su položili svijeće.

Obilježavanje 7. Dana sjećanja u Ljubuškom završeno je kratkim prigodnim programom koji su izveli učenici Gimnazije Ljubuški.

Više fotografija pogledajte OVDJE
Radio Ljubuški

Naša TV

Objavi komentar

0 Primjedbe