Krenula sadnja krumpira u Šipovači i Vojnićima

Poljodjelci Šipovače i Vojnića krenuli su sa sadnjom krumpira.

Iako je ova zima oštrija nego inače, povoljne vremenske prilike proteklih dana izmamile su proizvođače krumpira na njive 'carstva mladog krumpira', kako se popularno naziva ovaj sjeverozapadni dio općine Ljubuški.

Ovogodišnja sadnja krenula je ranije nego inače i premda postoji opasnost od slane i ledova, zbog čega poljodjelci nemali broj puta pretrpe velike štete u ožujku i travnju, Šipovčane i Vojnićane više brine plasman ljubuškog mladog krumpira na tržište i njegova prodajna cijena.

Kako je svaka godina sve teža, neki od njih su prestali i razmišljati o profitu, a poljodjelstvom se bave zato što smatraju da drugog izbora nemaju.

"Nema nam koristi od zamaranja time što nas očekuje prilikom prodaje. Na nama je da radimo, a bit će kako bude", kaže Ivan Bebek iz šipovačkog zaselka Banja, koji će ove godine posaditi 1.300 kg krumpira.

Poljoprivredna sezona je počela, a koliko će ona biti isplativa zavisi, između ostalog, i od vodstva poljodjelskih udruga i zadruga na kojima je da izbore zaštitu domaće proizvodnje te plasman na tržište.


Objavi komentar

2 Primjedbe

  1. Sretno Ivanu i svima ostalima :) a i mene Bože ne zaboravi!

    OdgovoriIzbriši
  2. Poljoprivredna sezona je počela, a koliko će ona biti isplativa zavisi, između ostalog, i od vodstva poljodjelskih udruga i zadruga na kojima je da izbore zaštitu domaće proizvodnje te plasman na tržište.

    xaxaxa
    Oni će se izborit za pun stomak a ne za poljodjelce.

    OdgovoriIzbriši
Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)