Mali i srednji poljoprivrednici: Pojedinci će dobiti milijune, a mi samo mrvice

Program poticaja za 2017. koji je Vlada FBiH usvojila naišao je na prvu kritiku, a ona je došla iz Udruge malih i srednjih poljoprivrednika.

"Ispred malih i srednjih poljoprivrednika u FBiH izražavam nezadovoljstvo usvojenim Programom za 2017. godinu. Smatramo da je ovakav nakaradan Program katastrofalan za opstojnost naših proizvodnji jer nam ovakav Program određuje puno manje poticaje nego smo ih imali ranije, prije tri godine", piše predstavnik Udruge malih i srednjih poljoprivrednika u BiH Enes Oraščanin.

U priopćenju se navodi kako je iz samog Programa vidljivo da isti uopće nema osjećaja za stvarne probleme malih i srednjih poduzetnika već da je proizvod sprege tajkuna i vlasti. 

"Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milijunske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice. Potvrda svega što sam naveo je i da mnogima od nas još nisu isplaćeni poticaji iz 2014. godine, a u međuvremenu su svake godine isplaćivani milijunski iznosi onima kojima poticaji uopće nisu potrebni", kaže Oraščanin.

"Pozivam aktualnu vlast da shvati da je nas malih i srednjih poduzetnika najviše i da mi trebamo biti nositelji proizvodnje i biti podržani na adekvatan način, a ne da milijuni završavaju kod pojedinaca dok mi godinama čekamo na svoje poticaje i propadamo", zaključeno je u priopćenju.

Podsjećamo, Vlada Federacije BiH je na sjednici u Sarajevu donijela Odluku o usvajanju Programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Subvencija privatnim poduzećima i poduzetnicima - poticaj za poljoprivredu" utvrđenih Proračunom FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.700.000 KM.

Klix.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe